Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fonds

Elk jaar ontvangt het Recreatieschap een financiële bijdrage van de Drentse gemeenten en de gemeente Ooststellingwerf. Deze bijdragen bestaan per gemeente uit een vast bedrag en een variabele component. De variabele component is gebaseerd op het aantal toeristische overnachtingen in een gemeente. Tezamen vormen deze bijdragen het stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme. Met dit fonds financieren wij onze eigen recreatief-toeristische projecten. Maar ook de recreatief-toeristische projecten van gemeenten of andere partijen binnen de recreatief-toeristische sector.

Doel van het fonds

De vrijetijdssector is een dynamische sector met snel veranderende omstandigheden en wensen vanuit de markt. Om in te kunnen spelen op de wensen van de hedendaagse gast, hebben de Drentse gemeenten steeds meer behoefte aan een flexibel, financieel speelveld waarmee zij snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen de recreatief-toeristische sector. Het stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme maakt dit mogelijk doordat wij hiermee snel en efficiënt financiële middelen beschikbaar kunnen stellen.

Effectief

Met ons stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme hebben wij menig recreatief-toeristisch project sluitend kunnen maken waarvan de financiële middelen anders ontoereikend waren. Ook generen wij andere subsidiegelden waarmee we samen met een financiële bijdrage uit ons fonds, nieuwe projecten kunnen financieren.

Projectmultiplier

De afgelopen 5 jaar ontvingen we € 1.287.802,- aan fondsgeld van de gemeenten. Daarmee is € 8.000.000,- aan projecten gerealiseerd. Met een multiplier van 7 een fantastisch resultaat dus!

Voorwaarden

Recreatieschap Drenthe toetst een aanvraag voor een financiële bijdrage uit ons fonds voor recreatie en toerisme aan een aantal voorwaarden. Deze zijn onder andere:

Participatie in actuele projecten

De Drentse Zakenlunch op RTV Drenthe

Inspirerende Drentse ondernemers in de spotlight.
Hunebed borger

Bestemming Hunebed Highway krijgt digitaal platform en app

Om de Hunebed Highway nog meer onder de aandacht te brengen, ontwikkelen ondernemers in het gebied een online platform en een app.
Stel wandelt met zonsondergang

Acht toeristische ‘Veenpoorten’ worden meertalig

Grensoverschrijdend Cultuurnetwerk Natuurpark Veenland gestart.
Logo Vitale Vakantieparken Drenthe

TaskForce Vitale Vakantieparken

De Taskforce Vitale Vakantieparken ondersteunt en adviseert gemeenten en vakantieparken als bij het excelleren en transformeren.
Gezin op de fiets met op de achtergrond een oude boerderij

Merkactivatieplan Stichting Kop van Drenthe

Stichting Kop van Drenthe ontwikkelt een kaart met de TOP 10 routes in het gebied en een GEOTOUR.
Houtenpad van Thoedoor

Houten Pad van Theodoor

Vlakbij het dorp Orvelte ligt het Houten Pad van Theodoor: een avontuurlijke speelroute voor jong en oud.
Veenlandschap in Bargerveen

Ontwikkeling Belevingskaart Veengebied

Er wordt een belevingskaart ontwikkeld om de vindbaarheid van toeristisch-recreatieve activiteiten in en rond het Bargerveen voor bezoekers te vergroten.
Paaltje met bewegwijzrering

Bankjes wandelroutes Dalen

Langs de wandelroutes in Dalen wordt met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds een aantal rustbankjes geplaatst.
MTB-er in het bos

‘MTB route FietsZe’ voor mensen met een beperking

De nieuwe mountainbikeroute in Vledder en omgeving krijgt een aangepast parcours voor mensen met een beperking.
Kop van Drenthe

Pilot Kop van Drenthe op de kaart

De gemeenten Assen, Noordenveld en Tynaarlo willen de toeristisch-recreatieve sector laten groeien door het beleefbaar en zichtbaar maken van de verhalen in de Kop van Drenthe.
Ober

HorecaVakPunt Drenthe

HorecaVakpunt Drenthe wil de instroom stimuleren, collega’s behouden voor de horecabranche en praktijk en onderwijs goed laten aansluiten.
Groep mensen

Recreatie Expert Team

Recreatie Expert Team Drenthe geeft recreatie en (verblijfs)horeca bedrijfsadviezen op maat die leiden tot een (kwaliteits)impuls voor het bedrijf én de recreatieve sector in Drenthe.
Ga naar de inhoud