Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fietsroutes

Op de toerfiets of e-bike verkent u met onze themaroutes heel Drenthe.

Afstand
Afstand

 

In de verte is de kerk van Zweeloo te zien.

Vincents Dagtocht, Van Gogh fietsroute

Deze fietsroute staat helemaal in het teken van Vincent van Gogh. Op 1 november 1883 vertrok hij naar Zweeloo, opzoek naar andere kunstenaars. Specifiek de Duitse schilder Max Liebermann. Met deze fietstocht van 53 km kom je, net als Vincent, langs Drentse brinkdorpen.
Twee personen fietsen door een open landschap.

Vincents Inspiratie, Van Gogh fietsroute

Deze fietsroute staat helemaal in het teken van Vincent van Gogh. Voor Vincent vanuit Den Haag vertrok, bestudeerde hij een kaart van Drenthe. Het landschap waar hij naar op zoek was, vind je terug in deze fietstocht van 50 km.
Drents landschap, zandverstuiving.

Vincents Aankomst, Van Gogh fietsroute

Deze fietsroute staat helemaal in het teken van Vincent van Gogh. Op 11 september 1883 kwam hij met de trein aan in Hoogeveen. Bij het treinstation van Hoogeveen start dan ook deze 50 km lange fietstocht.
Gezin op de fiets

Kinderfietsroute De Zilveren Dolk (14,0 km)

Samen met Berend en zijn vriend raaf Ralf gaan de kinderen op zoek naar de Zilveren Dolk. Berend heeft namelijk de Zilveren Dolk verstopt voor de rovers, maar nu kan hij hem niet meer vinden. Gelukkig is er een schatkaart waar nog tips op staan.
Twee kinderen met fietsen

Kinderfietsroute De Verdwenen Eenhoorn (16 km)

Het sterrenbeeld de eenhoorn bestaat uit 8 sterren, waarvan er één per ongeluk op de aarde is gevallen. Jij gaat op zoek naar de overige 7 sterren. Je komt tijdens de fietstocht langs het Dwingelderveld, de schaapskooi en het Planetron.
Gezin op de fiets met op de achtergrond een oude boerderij

Kinderfietsroute De Brief (24,0 km)

Deze kinderfietsroute gaat terug in de tijd van de Tachtigjarige oorlog. Waldemar de wasbeer en acht kinderen gaan een geheime brief wegbrengen. Op zoek naar het plan van Willem Lodewijk fiets je door boevengebied waar Spaanse soldaten rondloeren.
Rustoord- Wit huis met ramen en luiken

Weldadig rondje (36,0 km)

Beleef en ervaar de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Deze fietstocht 'Weldadig Rondje' van 36 kilometer leidt u langs bijzondere monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord.
Fochtelooërveen

Veenwolds (40,0 km)

Afwisselend fietsen door bossen, heide en velden. De Veenwoldsroute loopt over de provinciegrens van Drenthe en Friesland. Je fietst door de bossen van Appelscha, de velden van Oosterwolde en Fochteloo en langs het heidegebied van het Fochtelooërveen.
Jacobuskerk in Rolde

Roldertoren (49,0 km)

De Roldertoren fietsroute voert letterlijk langs grote hoogtes.. Zo leidt deze route langs het bekende Boomkroonpad waarbij je tot 22 meter boven de grond kunt genieten van een prachtige omgeving.
Paterswoldsemeer met zeilboten

Paterswoldsemeer (39,0 km)

De Paterswoldsemeerroute laat je genieten van polderlandschap, meren, vogels, landgoederen, havezaten én van het levendige centrum van Groningen. De fietstocht start en eindigt in Drenthe met tussendoor een uitstapje naar de provincie Groningen.
Landschap van de Onlanden

Meren en Maden (45,0 km)

De Meren en Madenroute leidt je langs het Paterswoldsemeer en Leekstermeer. Het gebied tussen de meren in wordt ‘De Onlanden’ genoemd. Het gebied is ingericht als natuurgebied en waterberging. Oude riviertjes en slenken zijn in ere hersteld.
Graslandschap in Duunsche Landen

Lenten (42,0 km)

Fietsen vanuit Zuidlaren met zijn legendarische ‘Berend Botje’ en eeuwenoude brinken. Op De Hondsrug ontmoet je oude esdorpen en bossen. Vervolgens fiets je het drassige beekdal van de Hunze in.
Ga naar de inhoud