Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

Van Gogh Drenthe route uitgeroepen tot dé fietsroute van 2024!

De Van Gogh Drenthe fietsroutes zijn vanmorgen tijdens de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht verkozen tot beste fietsroute van het jaar 2024 en de ‘Op de fiets met Van Gogh’ is betiteld tot beste fietsroute van Europa! 

Wandelnetwerk in Hoogeveen is nu officieel geopend

Jeroen Westendorp, wethouder gemeente Hoogeveen en Willemien Meeuwissen, gedeputeerde provincie Drenthe hebben woensdagmiddag 7 februari het wandelnetwerk van de gemeente Hoogeveen officieel geopend.

Realisatie dorpsommetjes Diever geslaagd

In samenwerking met de Werkgroep Diever Ommetje heeft Recreatieschap Drenthe afgelopen week vijf dorpsommetjes gerealiseerd in Diever. Er is veelal gebruik gemaakt van de bestaande wandelknooppuntpalen om borden op te plaatsen.

Training PPLG voor ambtenaren recreatie en toerisme

Geslaagde training over het Provinciaal Programma Landelijk Gebied tijdens het AORTA overleg op een toepasselijke vergaderlocatie bij Boerin Agnes in Gasselternijveen.

Alle wandelnetwerken vanaf 1 april 2024 digitaal beschikbaar

De wandelknooppunten in alle Drentse gemeenten zijn digitaal beschikbaar vanaf 1 april 2024.

Wandelnetwerk in Tynaarlo is nu officieel geopend

Hans de Graaf, wethouder gemeente Tynaarlo en Willemien Meeuwissen, gedeputeerde provincie Drenthe hebben woensdagmiddag 17 januari het wandelnetwerk van de gemeente Tynaarlo officieel geopend.

Afsluiting tracé wandelnetwerk Coevorden

Het tracé van het wandelnetwerk Coevorden tussen knooppunt 01 en 81 ligt eruit. Het is nog onduidelijk of dit terugkomt.

Bijzondere samenwerking officieel vastgelegd

Onder toeziend oog van Generaal Johannes van den Bos, hebben Minne Wiersma, algemeen directeur Maatschappij van Weldadigheid en Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe, op 19 december 2023 officieel hun duurzame samenwerking vastgelegd.

Recreatiecongres 2023 erg succesvol

Op donderdag 7 december vond het 39e Recreatiecongres plaats in Fluitenberg.

Nieuwe ruiterroutes Boswachterij Ruinen officieel geopend

Op vrijdag 8 december zijn twee nieuwe ruiterroutes in boswachterij Ruinen feestelijk geopend door Gerrie Hempen, wethouder recreatie en toerisme van gemeente De Wolden.

Plaatsing van negentien Drenthepad-bankjes gerealiseerd

Afgelopen weken zijn negentien Drenthepad-banken geplaatst op verschillende locaties langs het tracé van het Drenthepad, in totaal staan er nu twintig bankjes langs de route.

Afsluiting tracé fietsnetwerk Havelte

Het tacé van het fietsnetwerk rond Havelte ligt er tussen 01 en 09 januari uit, wegens onderhoud aan de brug van Uffelte.
Ga naar de inhoud