Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wandelknooppunten planner

Ons wandelnetwerk leidt je van knooppunt naar knooppunt langs de mooiste plekjes in Drenthe.

Zo werkt het wandelknooppuntennetwerk

In heel Drenthe en in de Friese gemeente Ooststellingwerf kunnen wandelaars gebruik maken van het wandekknooppuntennetwerk. Door van knooppunt naar knooppunt te wandelen kun je gemakkelijk korte of langere routes ontdekken.

Het wandelknooppuntennwerk betreft in totaal maar liefst 11554 kilometer en voert wandelaars via verharde en onverharde wegen door prachtige Nationale Parken, fraaie dorpen, landerijen en onontdekte plekjes in de gemeenten.

 

Bekijk het filmpje voor een duidelijke uitleg en meer informatie!

Wil je van tevoren een wandelroute via knooppunten plannen? Gebruik dan de online routeplanner van Wandelnet

Navigatie door middel van knooppunten

De wandelknooppunten worden aangegeven door bewegwijzerde knooppunt- en tracépalen langs de route. Een wandelroute kan vanaf ieder gewenst wandelknooppunt gestart worden. Op de knooppuntpalen is een kaartje van de directe omgeving geschroefd, met daarop de bijbehorende knooppuntnummers. Kies de knooppuntnummers waar je naartoe wilt lopen en geniet zorgeloos van een prachtige route door de Drentse en Friese natuur.

Aansluiting op andere routes

De knooppuntenroutes voeren wandelaars langs diverse horeca, attracties, musea en bezienswaardigheden. Ook sluit het wandelnetwerk aan op verschillende dorpsommetjes, al bestaande wandelnetwerken in de gemeenten en op het wandelknooppuntennetwerk van Overijssel, Friesland, Groningen en Duitsland.

Beheer wandelnetwerk Drenthe

Het wandelknooppuntennetwerk is ontwikkeld door Recreatieschap Drenthe, in opdracht van Provincie Drenthe, Drentse gemeenten en de Friese gemeente Ooststellingwerf. Recreatieschap Drenthe verzorgt samen met vrijwilligers het beheer en onderhoud van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe en Ooststellingwerf.

 

Heb je nog vragen over het wandelknooppuntennetwerk of over het gebruik ervan? Neem dan gerust contact met ons op!

Ga naar de inhoud