Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wandelroutes

Met onze thema wandelroutes kan een keuze gemaakt worden voor natuur, cultuur, dorp of stad.

Afstand
Afstand

 

Echtener Esch (24 km)

Wandelroute Echtener Esch is een bewegwijzerde route van 24 km en loopt van Hoogeveen, langs Fluitenberg en Kalenberg, door de bossen van Ruinen, naar Echten en terug naar Hoogeveen. Onderweg geniet je van buurtschappen, mooie Drentse boerderijen, een prachtige boswachterij en havezate Echten.
Twee personen lopen in een Brink dorp.

Als een droom – Van Gogh wandelroute

De vierde route ‘Als een droom’ (17 kilometer) volgt voor een flink deel de oude route die Van Gogh te voet aflegde na zijn bezoek aan Zweeloo. Ook kom je bij Nieuw-Amsterdam/Veenoord langs de route van de trekschuit die Vincent nam op zijn reis vanaf Hoogeveen.
2 personen lopen bij de kerk van Zweeloo

Symfonie van kleur- Van Gogh wandelroutes

In de wandeltocht ‘Symfonie van kleur’ (8 kilometer) wandel je door de dorpen Oud-Aalden en Zweeloo waar je de sfeer proeft van de oude Drentse brinkdorpen die al eeuwen een aantrekkingskracht op schilders hebben.
Meneer loopt in het bos

Verblijf in oerlandschap – Van Gogh wandelroute

De route ‘Verblijf in oerlandschap’ (11 kilometer) vertelt je over wat Vincent zag en beleefde rondom Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Geïnspireerd door verhalen van andere kunstenaars, trok Vincent van Gogh in de herfst van 1883 naar Drenthe.
Persoon loopt door de natuur met de zonsopkomst.

Nieuw begin – Van Gogh wandelroute

In de route ‘Nieuw begin’, (12 kilometer) die start in Hoogeveen, ligt de nadruk op de persoon Vincent van Gogh en wat we kunnen leren uit de brieven die hij tijdens zijn hele Drentse periode schreef aan zijn broer Theo.
Kinderen aaien een schaap op de heide

Kinderwandelroute Ipsewips (1,9 km)

De schone taak van de lieve heks Ipsewips is het kabouterbos schoon en netjes maken. Hiervoor bedenkt zij een toverdrank. Maar oh wee! Ze struikelt en valt van de hoge uitkijktoren. De toverdrank valt mee en verandert in een slaapdrank.
Berken met weerspiegeling in het water

Zuiderkluft (22,0 km)

In Beilen kun je de veters nog eens goed strikken voor de Zuider Kluftroute. Aan afwisseling geen gebrek. Open velden, prachtige vergezichten, zandverstuiving, hei en bos. Het hart van Drenthe heeft veel te bieden voor wandelaars.
Boerderij in Zwiggelte

Westerbork-Zwiggelte (15,0 km)

Deze route begint in het dorp Westerbork, loopt door het oeroude beekdal van de Westerborkerstroom en het esdorp Zwiggelte, waar het oorspronkelijke open karakter met bezienswaardige boerderijen bewaard is gebleven.
Wandelaars met rugzakken

Tussen Frankrijk en Egypte (8,6 km)

Op één dag wandelen door Frankrijk en kuieren door Egypte. Dit kan rond het Friese dorp Nijeberkoop, dichtbij Drenthe. Daar liggen straten met de fraaie namen Frankrijk en Egypte. Je wandelt door jonge natuur gecombineerd met oude historie.
Terras vol met mensen

Stadswandeling Meppel (2,1 km)

Maak kennis met de Wevershoek tot Everdoek route, tijdens deze wandeling kom je langs de gezellige historische binnenstad van Meppel, de grachten, oude pakhuizen en de Meppeler toren.
Huis met duivengaten

Stadswandeling Hoogeveen (5,6 km)

De Trommelslager route loopt langs bezienswaardige plekken en gebouwen in Hoogeveen die de geschiedenis van deze stad tot leven brengen. Een geschiedenis die verbonden is met de winning van turf.
Raadhuisplein in Emmen met op de achtergrond het Athlas theater/ingang Wildlands

Stadswandeling Emmen (5,8 km)

Deze route loopt door de gezellige, moderne en verrassende stad Emmen. De bezienswaardigheden variëren van monumentale panden tot een prehistorisch hunebed.
Ga naar de inhoud