Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wandelcongres 2024 zeer geslaagd!

Recreatieschap Drenthe heeft in samenwerking met Provincie Drenthe een succesvol wandelcongres gerealiseerd bij Vakantiepark Westerbergen in Echten.

Recreatieschap Drenthe heeft in samenwerking met Provincie Drenthe een succesvol wandelcongres gerealiseerd!

Bijna tweehonderd wandelliefhebbers en -kenners verzamelden zich bij Vakantiepark Westerbergen in Echten voor een middag vol wandelinspiratie. Er werd gesproken over waarom Drenthe zich zo goed leent voor wandelen, hoe wandelingen uit te stippelen zijn en hoe er ingespeeld kan worden op diverse wandelwensen en -trends.

Het wandelcongres werd feestelijk afgesloten door de opening van het Drentse wandelknooppuntennetwerk door Willemien Meeuwissen, gedeputeerde Provincie Drenthe en de Drentse wethouders. Ook heeft Drenthe nu een geheel op elkaar aansluitend wandelnetwerk met maar liefst 11554 kilometer aan routes. We kunnen dus stellen dat de dag ontzettend geslaagd was!

Muzikant en wandelaar Tim Knol

Een sfeerimpressie van een aantal inspiratiesessies

Workshop Geotour

De GeoTour Kop van Drenthe is een succesproduct waarbij je aan de hand van de gratis app op pad gaat om fysieke schatten (caches) te zoeken. Dit stimuleert wandelen in de omgeving en bied recreatief ondernemers veel voordelen. Klik hier voor de presentatie.

Workshop NSP Natuurreizen

SNP Natuurreizen organiseert al 40 jaar wandelreizen. In deze 40 jaar is ‘de wandelaar’ veel veranderd. Gert Nieuwboer, directeur van SNP Natuurreizen, nam wandelaars en ondernemers mee in de trends op het gebied van wandelen. Klik hier voor de presentatie.

Workshop De Wandelclub door Tim Knol

Het idee van Tim’s Wandelclub ontstond in 2020. Vier jaar later is De Wandelclub is nog steeds volop in beweging en is er een enthousiaste community van sportieve muziekliefhebbers ontstaan. Tim deelt zijn passies graag en dat leverde een route vol muzikale verhalen op.

Workshop optimaal benutten wandelnetwerk

Vanaf nu kan iedereen routes samenstellen via het wandelnetwerk. Maar voor recreatief ondernemers zijn er nog veel meer mogelijkheden om het wandelnetwerk optimaal te benutten. Albert Broekman, manager van het Routebureau, vertelde hier vol enthousiastme over. 

Workshop Drenthepad

Het Drenthepad van Nivon Natuurvrienden is het oudste langeafstandswandelpad van Nederland en is ruim 340 kilometer lang. Wandelaars konden tijdens deze workshop meedenken over de kansen van het Drenthepad. Met aandacht voor zowel de economische, als sociale en ecologische aspecten. Klik hier voor de presentatie.

Workshop Tarubush Uitjes

Harrie Kerssies van Taribush Uitjes vertelde hoe hij wandelen naadloos integreert in groepsuitjes en over het jaarlijkse wandelfestival dat hij samen met zijn compagnon Martijn Wolting organiseert. Volgens Harrie zit de kracht van het wandelen hem juist in de eenvoud.

Workshop Shary beleefroutes

Shary biedt de mogelijkheid om routes meer beleving mee te geven. De deelnemers gingen met zijn allen op konijnenjacht. En door de juiste keuzes te maken werd het konijn ook in veel gevallen gevonden! Klik hier voor de presentatie. 

Plenair programma

Muzikant en wandelliefhebber Tim Knol opende het plenaire programma. Aan de hand van zijn prachtige nummers deelde Tim dat wandelen hem weer op het ‘rechte pad’ gebracht heeft, wat wandelen voor hem betekent en vertelde hij vol enthousiasme over ‘De Wandelclub’. 

Ankie van Dijk, dagvoorzitter en directeur van Wandelnet vervolgde het programma en informeerde gasten over opvallende cijfers en trends op wandelgebied. Vervolgens vertelde Willemien Meeuwissen, gedeputeerde Provincie Drenthe dat de toeristische aantrekkelijkheid van Drenthe vergroot wordt door het wandelknooppuntennetwerk. “Wij willen naast dé fietsprovincie van Nederland, ook de nummer 1 wandelprovincie te worden. Het wandelnetwerk legt hiervoor de basis,” aldus Meeuwissen.

De Drentse wethouders en gedeputeerden openden vervolgens knallend het Drentse wandelnetwerk door op een grote rode knop te drukken. Letterlijk knallend, want vuurwerk schoot de lucht in en confetti vloog door de zaal. Kortom: Één groot feest!

Gijs Klompmaker, relatiemanager Marketing Drenthe sloot de opening af met een prachtige poëtische boodschap, waarna bezoekers onder het genot van een borrel en snacks de gelegenheid hadden om na te praten en om te netwerken.

Heel veel wandelplezier!

Al met al was het wandelcongres dus een groot succes. We bedanken alle gasten en sprekers dan ook graag voor hun komst en wensen iedereen heel veel plezier tijdens het wandelen door de prachtige Drenthe natuur aan de hand van het wandelnetwerk!

Ga naar de inhoud