Alle projecten

Recreatie Expert Team

Bent u ondernemer met een vakantiepark, camping, groepsaccommodatie of dagrecreatiebedrijf in Drenthe en heeft u behoefte aan een frisse blik op uw bedrijf? Wilt u bijvoorbeeld investeren/innoveren, en kunt u daarbij wel een klankbord gebruiken? Wilt u weten waar de groeikansen liggen voor uw bedrijf? Wilt u aan de slag met uw aanbod, bedrijfsvoering, de financiële situatie en/of het ontwikkelen van een visie naar de toekomst? Dan kan het Recreatie Expert Team u hier bij adviseren.

Hieronder leest u meer over de werkwijze van het team, de ervaringen van deelnemers en de criteria voor- en kosten van deelname.

In 2019/2020 draait het Recreatie Expert Team het laatste jaar van het project. Deelname is nu nog mogelijk, maar er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u deelnemen? Meld u dan snel aan!

Direct aanmelden

Wat doet het Recreatie Expert Team?

De unieke kracht van het Recreatie Expert Team is de expertsessie, gevolgd door de inzet van een coach. Tijdens de expertsessie kijkt een op maat samengesteld, multidisciplinair team van experts vanuit verschillende invalshoeken gedurende een dagdeel naar uw bedrijf of plan. Door de gelijktijdige inzet van de verschillende expertises is het team in staat heel snel tot de kern van de zaak te komen. De experts denken ieder vanuit hun eigen vakgebied met u mee over de vraagstukken die voorliggen. Deze werkwijze levert snel nieuwe inzichten en concrete adviezen op. U ontvangt na de sessie een plan van aanpak met de bevindingen en adviezen van het team. 

Het uitgebrachte advies is de basis voor de coaching die op de expertsessie kan volgen. Onderwerpen die zich lenen voor coaching zijn bijvoorbeeld:

 • het opstellen van een businessplan of investeringsplan;
 • uitwerken van een bedrijfsprofiel en vertalen naar een marketingstrategie;
 • (her)positionering van het bedrijf;
 • het maken van (persoonlijke en zakelijke) keuzes voor de toekomst;
 • het op orde brengen van de interne bedrijfsvoering;
 • het voorbereiden van een bedrijfsoverdracht;
 • het formuleren van een exitstrategie.

Recreatie Expert Team 1200 px

Experts

Het Recreatie Expert Team werkt met ca. 20 ervaren experts en coaches. Zij hebben allemaal hun sporen verdiend binnen hun vakgebied en beschikken over ruime kennis van horeca/recreatie. Er zijn binnen het team specialisten op onder andere de volgende vakgebieden: recreatieconcepten; bedrijfsvoering; financiën; leefstijlen; marketing; gastheerschap; terreininrichting; concepting; organisatie; juridisch; duurzaamheid; ondernemerschap; horeca; zorg; bedrijfsoverdracht.

Voor elk bedrijf wordt een team op maat samengesteld, aan de hand van de vraagstukken die voor liggen.

Ervaringen van ondernemers

Het Recreatie Expert Team bestaat al sinds 2014 en inmiddels hebben er 43 bedrijven deelgenomen aan het project. Uit de evaluaties blijkt dat deelname aan het project onder andere leidt tot de volgende resultaten:

 • 78% betere toekomstvisie / strategie
 • 78% ondernemer met nieuwe energie
 • 67% meer vertrouwen in de toekomst
 • 67% kwaliteit van het aanbod is / wordt verbeterd
 • 67% doelgroep(en) worden beter aangesproken
 • 55% professionelere bedrijfsvoering
 • 55% meer samenwerking met andere bedrijven
 • 44% heeft geïnvesteerd (of gaat dit op korte termijn doen)
 • 44% behoud of uitbreiding van werkgelegenheid (of verwachten dit)
 • 44% vernieuwing aanbod
 • 44% versterking van de concurrentiepositie

Cijfers van oktober 2018

Lees ook het artikel uit de Recreactie (juli 2016) over de ervaringen van ondernemers met het Recreatie Expert Team.

“Kennis van buitenaf is een grote toevoeging aan ons bedrijf”

‘Klankbord, spiegel en netwerk is heel waardevol gebleken in het hele proces”

“Ik heb heel goed mijn oren geknoopt: Werken aan je bedrijf!”

“Onze omzet gaat nu gelukkig top!”

“Dit is wat we wilden en wat we nodig hadden”

Voor wie?

Deelname aan het Recreatie Expert Team is mogelijk voor MKB ondernemers die actief zijn in logiesverstrekkende horeca, recreatie en/of dagrecreatie in Drenthe, waarbij het mogelijk moet zijn om met het bedrijf minimaal één ondernemersinkomen te verdienen. 

Recreatie Expert Team 2 1200 px

Kosten

Voor deelname aan het project Recreatie Expert Team betaalt u een eigen bijdrage van €1.000,00 excl. BTW.

Aanmelden

Indien u interesse heeft in deelname kunt u dat kenbaar maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u bedrijf voldoet aan de selectiecriteria wordt middels een intake onderzocht of, en op welke wijze, de inzet van het Recreatie Expert Team een oplossing zou kunnen bieden. Bij een positief besluit wordt op maat een team van circa 5 experts samengesteld dat zich een dagdeel over het vraagstuk van het betreffende bedrijf zal buigen. 

Direct aanmelden

Meer weten?

Heeft u vragen over Recreatie Expert Team, dan kunt u contact opnemen met:Sylvia Jansen-Jobse - Projectcoördinator Recreatie Expert Team - Tel: 06-22091633 – Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene projectinformatie

Participant(en): provincie Drenthe, HISWA-RECRON, Gastvrij Drenthe en Recreatieschap Drenthe
Looptijd: tot eind 2020

Projectupdates

32 Tips van het Recreatie Expert Team
10-10-2018

32 Tips van het Recreatie Expert Team

Speciaal voor u hebben wij 32 tips opgesteld over excelleren in de sector. Deze tips komen voort uit de kennis en ervaringen die in 5 jaar door het Recreatie Expert Team en de deelnemende bedrijven zijn opgedaan.

Lees verder
Recreatie Expert Team in Recreactie
25-07-2016

Recreatie Expert Team in Recreactie

In juli 2016 schreef de Recreactie, hét vakblad voor recreatie ondernemers, over het Recreatie Expert Team. Hiervoor interviewden zij verschillende deelnemers.

Lees verder
11-03-2016

"Het plezier is weer helemaal terug"

Arina Boers en Marco Dekker van Het Rustige Heuveltje vertellen in de Meppeler Courant over hun bedrijf en hun deelname aan het Recreatie Expert Team.

Lees verder
Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.