Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

39e editie van het recreatiecongres zeer geslaagd

Recreatieschap Drenthe heeft in samenwerking met Marketing Drenthe een succesvolle 39e editie van het recreatiecongres gerealiseerd in De Schilhoeve Buitengewoon in Fluitenberg.

Recreatieschap Drenthe heeft in samenwerking met Marketing Drenthe een 39e editie van het recreatiecongres gerealiseerd in De Schilhoeve Buitengewoon in Fluitenberg. We kunnen wel stellen dat de dag ontzettend geslaagd was!

Het recreatiecongres is hét netwerkevenement voor recreatief-toeristisch Drenthe en Ooststellingwerf en dit jaar stond het thema ‘krachtig leiderschap’ centraal op het programma. Leiderschap is de kunst is om een visie te vormen, anderen daarin mee te nemen en om samen doelen te bereiken. Door verhalen van visionaire sprekers en leerzame inspiratiesessies te organiseren, wil Recreatieschap Drenthe bezoekers informeren en inspireren.”

Spreker Tom van Dieren

Ochtendprogramma

Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe, opende samen met Astrid Crum, directeur Marketing Drenthe, het recreatiecongres 2023. Waarna ondernemer Tom van Dieren vol enthousiasme vertelde over zijn bedrijf Seasons, dat hij in korte tijd heeft opgezet door middel van een crowdfundingsactie. Gasten konden zich verplaatsen in het perspectief van een jonge ondernemer en leren van zijn hoogtepunten en tegenslagen. Na Toms verhaal hadden gasten even pauze onder het genot van koffie, thee en heerlijk gebak en konden ze zich klaarmaken voor één van de drie de gekozen inspiratiesessies.

Inspiratiesessies

Inspiratiesessie personeel werven en houden. Beeld: De Schildhoeve Buitengewoon

De eerste inspiratiesessie werd verzorgd door Nienke de Boer van Omke Jan. Nienke gaf gasten informatie over het juist werven en -misschien wel belangrijker- behouden van personeel. Ook nam ze bezoekers mee in haar persoonlijke verhaal en vertelde ze wat effectief leiderschap inhoudt voor haar.

Inspiratiesessie leiderschap en grenzeloze intelligentie. Beeld: De scheeldhoeve Buitengewoon

De tweede inspiratiesessie werd gegeven door IT Hub. Onze veranderende wereld vraagt om een unieke combinatie van menselijke vaardigheden en begrip voor AI-technologie. Daarom werden bezoekers geïnformeerd over de groeimogelijkheden van hun bedrijf door het gebruik van kunstmatige intelligentie..

Inspiratiesessie leiderschapp dichtbij

De derde inspiratiesessie werd gegeven door Albert Broekman, hoofd routebureau binnen Recreatieschap Drenthe, en Yvonne Cornax, marketingstrateeg bij Marketing Drenthe. Gasten leerden hoe zij leiding kunnen nemen door middel van samenwerkingen met hun regio en werden voorzien van praktische tips.

Middagprogramma

Na een heerlijke en goed verzorgde lunch door De Schilhoeve Buitengewoon, opende Eric van Oosterhout, burgermeester Gemeente Emmen, het middagprogramma van het recreatiecongres. Daarna bespraken Gerrie Hempen, wethouder recreatie en toerisme van gemeente De Wolden en Willemien Meeuwissen, gedeputeerde Provincie Drenthe, onder andere de Drentse recreatieve plannen voor 2024 en de rol van recreatie en toerisme in het veranderende landschap.

Spreker Lennard Toma nam gasten mee in zijn radicale visie van managen en organiseren. Zo vertelde hij bijvoorbeeld wat er binnen een organisatie kan gebeuren zodra werknemers het eigen loon bepalen. Lennards verhaal heeft absoluut stof tot nadenken gegeven. Als laatste spreker gaf Remco Claasen op een boeiende en interactieve manier een presentatie over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij eindigde met een staande ovatie, waarna bezoekers onder het genot van een borrel of fris en snacks de gelegenheid hadden om na te praten en om te netwerken.

Veertigste editie

Al met al was het recreatiecongres een groot succes. We bedanken alle gasten dan ook graag voor hun komst. Volgend jaar wordt het 40e recreatiecongres gehouden en dit jubileum belooft nóg spectaculairder te worden. Hopelijk tot volgend jaar!

Presentaties Recreatiecongres 2023

Hieronder vind je de presentaties die beschikbaar zijn om te downloaden (als er geen link achter zit, dan is er (nog) geen presentatie/link beschikbaar).  

Ochtendprogramma

Middagprogramma

Ga naar de inhoud