Wandelnetwerk Westerveld

Denkt u mee over tracés nieuwe wandelnetwerk Dwingeloo?
Recreatieschap Drenthe roept inwoners op mee te denken over de tracés van dit nieuw aan te leggen wandelnetwerk in en rondom Dwingeloo. Niemand anders dan de eigen inwoners kennen de mooiste plekken en paden. Bovendien zijn zij straks ook de gebruikers. Bekijk hieronder de kaarten van het concept-wandelnetwerk en hoe u hierop kunt reageren.

Wethouder en Iwan

Concept-wandelnetwerk
In overleg met een lokale werkgroep en de actieve club van de Dwingeler ommetjes heeft Recreatieschap Drenthe een concept-wandelnetwerk ontwikkeld, waarin de ommetjes zijn verwerkt. Leden van de werkgroep gaan in Geeuwenbrug en Leggeloo nog om tafel met grondeigenaren om ommetjes aan te leggen en het netwerk mooier te maken. Normaal is de volgende stap dat we dan een bijeenkomst plannen en iedereen die wil komen, vragen om mee te denken over het netwerk. Vanwege corona kan dat helaas nu niet.

Het Recreatieschap nodigt inwoners uit mee te denken over dit concept-netwerk: welke tracés zouden zij wel moeten opnemen in het netwerk, welke juist niet en waarom? Ook andere ideeën of opmerkingen zijn welkom.

Bekijk de kaarten
Op dit moment zijn onderstaande kaarten (met als datum 14 oktober 2020) de meest actuele kaarten van het CONCEPT wandelnetwerk.

Klik hier voor de kaart van dit deel van het concept wandelnetwerk op A3 formaat. 

Klik hier voor de kaart op het groter A2 formaat. 

De dik rode lijn is de fase die we nu ontwikkelen. De roze lijn is van de Wolden. Die wordt binnenkort al geplaatst. De eerste fase van Westerveld, de dunne rode lijn, staat al in het veld. De 5 gekleurde rondjes van stippellijnen betreffen de 3 huidige en 2 reeds goedgekeurde ommetjes van de lokale Dwingeler ommetjes waar het netwerk ook overheen loopt.

Hoe reageren?
Recreatieschap Drenthe ontvangt graag vóór 20 november a.s. uw reactie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Reactie wandelnetwerk Dwingeloo en omgeving’. U kunt ook aangeven dat u met ons persoonlijk in gesprek wilt gaan. Dan komen we bij u langs, nodigen we u bij ons uit of gaan we kijken of we digitaal kunnen overleggen. Kijkt u, voordat u reageert, ook even op deze pagina over mogelijke knelpunten en deze pagina met veelvoorkomende vragen.

Algemene informatie over de drie fases van het wandelnetwerk in Westerveld

Fase 2 van Westerveld (Dwingeloo) beslaat het gebied Lheebroek, Lhee, Eemster, Leggeloo, Dwingeloo, Ansen en Wittelte (periode 2019-2021)
Er is een projectgroep gevormd en Recreatieschap Drenthe heeft van de grootgrondeigenaren toestemming gekregen om in hun gebieden het wandelnetwerk aan te mogen leggen.

In dit gebied zijn al lokale ommetjes en met de groep die dit organiseert, is intensief contact. Hierdoor is ook al veel voorwerk gedaan. De verwachting is dat het wandelknooppunten netwerk rond Dwingeloo daardoor snel tot stand kan komen. Het streven is om eind 2020 de eerste palen te gaan plaatsen. We hopen voor de zomer van 2021 dit deel grotendeels te hebben geplaatst te hebben afhankelijk van het verloop van de coronamaatregelen. We willen net als altijd met alle grondeigenaren goede afspraken maken en luisteren naar de verschillende belangen en dat heeft tijd nodig.

Fase 1 beslaat het gebied Havelte, Uffelte, Wilhelminaoord, Frederiksoord en Vledder (gereed)
Het wandelknooppunten netwerk is klaar. Dit betekent concreet dat de palen met de bordjes met nummer en de kleine tracébordjes zijn geplaatst in het veld. De wandelkaarten zijn gedrukt en beschikbaar via de Tourist InfoPunten (TIP).

Klik hier voor een kaart van dit deel van het wandelnetwerk.Bij de tip kantoren kunt ook een kaart kopen. Daarnaast kunt op verschillende sites, zoals die van wandelnet digitaal het wandelnetwerk vinden.

Op 28 november 2018 plaatsten gedeputeerde Henk Brink en Jelle de Haas, wethouder van de gemeente Westerveld, de eerste paal in Frederiksoord als start van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente.

Jelle de Haas en Henk Brink 28 nov 2018

Fase Diever beslaat het gebied Drents Friese Wold, Wapse, Diever en Hoogersmilde (moet nog)
In dit gebied wordt het wandelknooppunten netwerk nog ontwikkeld. Klik hier om te kijken wat het concept netwerk op dit moment is. Dit concept wordt steeds aangepast aan de hand van kennis en inbreng van de bewoners. Deze fase is de laatste fase welke in Westerveld wordt ontwikkeld.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.