Wandelnetwerk Westerveld

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Westerveld is uitgesplitst in drie fases. Fase 1 en fase 3 van het netwerk zijn klaar; fase 2 wordt nog ontwikkeld.

Wethouder en Iwan

Denkt u mee over nieuwe tracés wandelnetwerk Dwingeloo?
Recreatieschap Drenthe roept inwoners op mee te denken over de tracés van dit nieuw aan te leggen wandelnetwerk in en rondom Dwingeloo. Niemand anders dan de eigen inwoners kennen de mooiste plekken en paden. Bovendien zijn zij straks ook de gebruikers. 

Hier vindt u de concept kaarten van fase 2.

Algemene informatie over de drie fases van het wandelnetwerk in Westerveld

Fase 3 van Westerveld (Dwingeloo) beslaat het gebied Lheebroek, Lhee, Eemster, Leggeloo, Dwingeloo, Ansen en Wittelte (gereed)
Er is een projectgroep gevormd en Recreatieschap Drenthe heeft van de grootgrondeigenaren toestemming gekregen om in hun gebieden het wandelnetwerk aan te mogen leggen.

In dit gebied zijn al lokale ommetjes en met de groep die dit organiseert, is intensief contactgeweest en dit heeft geresulteerd in een prachtig wandelnetwerk.

Fase 1 beslaat het gebied Havelte, Uffelte, Wilhelminaoord, Frederiksoord en Vledder (gereed)
Het wandelknooppunten netwerk is klaar. Dit betekent concreet dat de palen met de bordjes met nummer en de kleine tracébordjes zijn geplaatst in het veld. De wandelkaarten zijn gedrukt en beschikbaar via de Tourist InfoPunten (TIP).

Klik hier voor een kaart van dit deel van het wandelnetwerk.Bij de tip kantoren kunt ook een kaart kopen. Daarnaast kunt op verschillende sites, zoals die van wandelnet digitaal het wandelnetwerk vinden.

Op 28 november 2018 plaatsten gedeputeerde Henk Brink en Jelle de Haas, wethouder van de gemeente Westerveld, de eerste paal in Frederiksoord als start van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente.

Jelle de Haas en Henk Brink 28 nov 2018

Fase 2 Diever beslaat het gebied Drents Friese Wold, Wapse, Diever en Hoogersmilde (moet nog)
In dit gebied wordt het wandelknooppunten netwerk nog ontwikkeld. Klik hier om te kijken wat het concept netwerk op dit moment is. Dit concept wordt steeds aangepast aan de hand van kennis en inbreng van de bewoners. Deze fase is de laatste fase welke in Westerveld wordt ontwikkeld.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.