Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wandelnetwerk Meppel officieel geopend

Op maandag 3 juli 2023 hebben wethouder Robin van Ulzen en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe het wandelnetwerk van Meppel officieel geopend. Hiermee is de gemeente Meppel volledig voorzien van een wandelknooppuntensysteem.

Met het wandelnetwerk stippel je zelf eenvoudig kortere of langere wandelroute uit. Het netwerk loopt vooral langs de minder bekende maar schitterende plekjes van Meppel en leidt je langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden. Het netwerk is aangesloten op de wandelnetwerken in de omliggende gemeenten.

‘Het wandelnetwerk is een mooie aanvulling op het recreatieve product van de gemeente. Bedrijven langs en nabij de routes kunnen profiteren van wandelaars die gebruiken maken van de routes. Ook de eigen inwoners zullen door het wandelnetwerk nieuwe wandelroutes kunnen ontdekken en er is ook nog eens een positief effect op de gezondheid‘, aldus wethouder Robin van Ulzen.

Gedeputeerde Henk Brink: ‘Het is onze ambitie om het wandelnetwerk in heel Drenthe uit te rollen. Daarmee kunnen wandelaars in Drenthe terecht voor korte wandelroutes en met behulp van de knooppunten ook meerdaagse tochten maken. Het wandelnetwerk maakt Drenthe aantrekkelijker als wandelprovincie en creëert nieuwe kansen voor Drentse ondernemers.’

Binnenkort zal een nieuwe wandelkaart uitkomen met het hele nieuwe netwerk. Daarnaast zal ook het netwerk online worden ontsloten.

Het wandelnetwerk Meppel is een initiatief van gemeente Meppel, Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe. Ook heeft WBF Meppel geholpen door het wandelknooppuntennetwerk Meppel te sponsoren. 

Wandelen via het knooppuntennetwerk
Wil je een wandeling maken via het knooppuntennetwerk? Koop je wandelkaart bij één van de lokale Tourist Info kantoren of plan je route online.

Ga naar de inhoud