Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wandelnetwerk in Tynaarlo is nu officieel geopend

Hans de Graaf, wethouder gemeente Tynaarlo en Willemien Meeuwissen, gedeputeerde provincie Drenthe hebben woensdagmiddag 17 januari het wandelnetwerk van de gemeente Tynaarlo officieel geopend.

Hans de Graaf, wethouder gemeente Tynaarlo en Willemien Meeuwissen, gedeputeerde provincie Drenthe hebben woensdagmiddag 17 januari het wandelnetwerk van de gemeente Tynaarlo officieel geopend.

“De gemeente Tynaarlo is nu volledig aangesloten op het wandelknooppuntensysteem,” zegt wethouder Hans de Graaf enthousiast, nadat hij samen met gedeputeerde Willemien Meeuwissen het routebord op knooppuntenpaal 50 heeft geschroefd.

Wandelend door de gemeente

Het gerealiseerde wandelnetwerk in Tynaarlo betreft maar liefst 696 kilometer en voert wandelaars door mooie dorpen, landerijen, natuurgebieden en onontdekte plekjes in de gemeente. “Onze gemeente heeft prachtige wandelroutes en met dit netwerk maken we het makkelijker om te genieten van de schitterende omgeving, zowel voor toeristen als inwoners,” aldus de wethouder. “Daarnaast geeft het wandelnetwerk een impuls aan de toeristische sector. Het is echt een aanwinst voor onze gemeente.”

Wandelen op de kaart

“Met de basisvoorziening van het wandelknooppuntennetwerk sluiten we in Drenthe aan bij de behoefte van wandelaars,” vertelt gedeputeerde Willemien Meeuwissen. “Hoe mooi is het dat wandelliefhebbers nu heel eenvoudig op maat gemaakte lange en korte routes kunnen uitstippelen door het prachtige Drentse landschap. Binnenkort bedekt het knooppuntennetwerk heel Drenthe en sluit het aan op wandelroutes in omliggende provincies. Volop kansen om wandelen nóg meer op de kaart te gaan zetten.”

Ontwikkeling wandelnetwerk Tynaarlo

Provincie Drenthe en gemeente Tynaarlo hebben Recreatieschap Drenthe gevraagd het wandelnetwerk te ontwikkelen, in samenwerking met verschillende terreinbeherende organisaties en dorpsbelangen. Het wandelnetwerk sluit aan op verschillende dorpsommetjes en wandelnetwerken van omliggende gemeenten.

Realisatie wandelnetwerk Drenthe

De aanleg van het complete wandelnetwerk in heel Drenthe wordt in april 2024 officieel afgerond, wat betekent dat heel Drenthe dan voorzien is van wandelknooppunten. Het Recreatieschap Drenthe verzorgt, samen met vrijwilligers, het beheer en onderhoud. Meer informatie over het wandelnetwerk is te vinden op de website van Recreatieschap Drenthe: www.recreatieschapdrenthe.nl.

Landgoed Lemferdinge
Hans de Graaf, wethouder gemeente Tynaarlo & Willemien Meeuwissen, gedeputeerde provincie Drenthe schroeven routebord op knooppuntenpaal
Ga naar de inhoud