Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wandelnetwerk in Aa en Hunze is feestelijk geopend

Richard Heling, wethouder gemeente Aa & Hunze en Willemien Meeuwissen, gedeputeerde provincie Drenthe hebben donderdagmiddag 21 maart het wandelnetwerk van de gemeente Aa & Hunze officieel geopend.

Richard Heling, wethouder gemeente Aa & Hunze en Willemien Meeuwissen, gedeputeerde provincie Drenthe hebben donderdagmiddag 21 maart het wandelnetwerk van de gemeente Aa & Hunze officieel geopend.

“De gemeente Aa & Hunze is nu volledig aangesloten op het wandelknooppuntensysteem,” zegt wethouder Richard Heling enthousiast, nadat hij samen met gedeputeerde Willemien Meeuwissen knooppuntbord 20 op de laatste wandelknooppuntenpaal heeft geschroefd.

Wandelend door de gemeente

Het gerealiseerde wandelnetwerk in Aa & Hunze betreft maar liefst 1144 kilometer en voert wandelaars door mooie dorpen, landerijen, natuurgebieden en onontdekte plekjes in de gemeente. “Het netwerk geeft een impuls aan het toerisme, en zal hopelijk een boost geven aan de aangelegen horecagelegenheden,” vertelt wethouder Heling. “Door de aanleg van het netwerk kunnen toerist, ondernemer en inwoner onbeperkt routes samenstellen, waardoor het wandelen en daarmee de vitaliteit en gezondheid gestimuleerd wordt.”

Wandelen op de kaart

“Met de basisvoorziening van het wandelknooppuntennetwerk sluiten we in Drenthe aan bij de behoefte van wandelaars,” vertelt gedeputeerde Willemien Meeuwissen. “Wandelliefhebbers kunnen nu heel eenvoudig op maat gemaakte lange en korte routes kunnen uitstippelen door het prachtige Drentse landschap. Het knooppuntennetwerk bedenkt binnenkort heel Drenthe en bied volop kansen om wandelen nóg meer op de kaart te zetten.”

Ontwikkeling wandelnetwerk Aa & Hunze

Provincie Drenthe en gemeente Aa & Hunze hebben Recreatieschap Drenthe gevraagd het wandelnetwerk te ontwikkelen, in samenwerking met verschillende terreinbeherende organisaties en dorpsbelangen. Het wandelnetwerk sluit aan op verschillende dorpsommetjes en wandelnetwerken van omliggende gemeenten.

Realisatie wandelnetwerk Drenthe

De aanleg van het complete wandelnetwerk in Drenthe wordt op 1 april 2024 officieel afgerond, wat betekent dat heel Drenthe dan voorzien is van wandelknooppunten. Het Recreatieschap Drenthe verzorgt, samen met vrijwilligers, het beheer en onderhoud. Meer informatie over het wandelnetwerk is te vinden op de website van Recreatieschap Drenthe: www.recreatieschap.nl.

Wethouder Richard Helding en gedepurteerde Willemien Meeuwissen openen het wandelnetwerk in gemeente Aa & Hunze. Foto: Herman van Oost.
Ga naar de inhoud