De idyllische dorpjes, de eeuwenoude essen, de bossen, heide en vennetjes vormen tezamen een prachtig decor. Dit zijn de drie fases van de ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente De Wolden.

Fase 1 beslaat het gebied Koekange, Zuidwolde, Veeningen en De Wijk
Het wandelknooppunten netwerk is klaar. Dit betekent concreet dat de palen met de bordjes met nummer en de kleine tracébordjes zijn geplaatst in het veld. De wandelkaarten zijn gedrukt en beschikbaar via de Tourist InfoPunten (TIP). Het netwerk met de route is beschikbaar via de knooppuntenplanner van Wandelnet (nr. 21).

Fase 2 beslaat het gebied Zuidwolde, Kerkenveld en Alteveer (periode 2018-2020)
Het wandelknooppunten netwerk is klaar. Dit betekent concreet dat de palen met de bordjes met nummer en de kleine tracébordjes zijn geplaatst in het veld. De wandelkaarten zijn gedrukt en beschikbaar via de Tourist InfoPunten (TIP). De informatiepanelen worden nog in het veld geplaatst. Het netwerk met de route is beschikbaar via de knooppuntenplanner van Wandelnet (nr. 21).

Klik hier voor de kaart van fase 1 en 2 van dit wandelnetwerk.

Fase 3 beslaat het gebied Ruinerwold, Ruinen, Berghuizen en Echten (periode 2019-2021)
Op dinsdagochtend 10 november 2020 heeft Johan van den Berg, namens de werkgroep Wandelknooppunten De Wolden fase 3, in Echten de eerste knooppuntpaal geplaatst van het nieuw te realiseren wandelnetwerk. Bekijk het nieuwsbericht.

Klik hier voor de kaart van fase 3 van dit wandelnetwerk.

Het lokale ommetje in Berghuizen is onderdeel van het wandelknooppunten netwerk in De Wolden.

 Foto lokaal ommetje Berghuizen De Wolden

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.