Coevorden

Update: 12-2-2021

Het wandelnetwerk in Coevorden wordt uitgerold in  2 fases. Fase 1  is zo goed als klaar en fase 2 wordt nu opgestart. Op deze pagina vindt u meer informatie over het wandelnetwerk in Coevorden.

Wandelnetwerk Coevorden fase 2

Denkt u mee over tracés nieuwe wandelnetwerk Coevorden fase 2?
Recreatieschap Drenthe roept inwoners op mee te denken over de tracés van dit nieuw aan te leggen wandelnetwerk in de gemeente Coevorden. Niemand anders dan de eigen inwoners kent de mooiste plekken en paden. Bovendien bent u ook vaak de toekomstige gebruiker. 

Concept-wandelnetwerk
Recreatieschap Drenthe heeft ook voor fase 2 een concept-wandelnetwerk ontwikkeld. Waar mogelijk willen we het wandelnetwerk en lokale ommetjes en routes op elkaar aanpassen. Normaal is de volgende stap dat we dan een bijeenkomst plannen en inwoners vragen om mee te denken over het netwerk. Vanwege corona kan dat helaas nu niet op die manier.

Het Recreatieschap nodigt u bij deze echter wel uit om mee te denken over dit concept-netwerk: welke tracés zouden wij wel moeten opnemen in het netwerk, welke juist niet en waarom? Ook andere ideeën of opmerkingen zijn welkom.

In plaats van grote kaarten op tafel verwijzen we u nu dus naar digitale kaarten. De kaart van het concept wandelnetwerk (waaronder ook fase 2 van Coevorden valt). kunt u  hier vinden. U kunt zelf inzoomen en uitzooken. Fase 1 vindt u via de link hieronder, deze is al gereed en staat daarom niet in de conceptkaart.

Hoe kunt u reageren?
Recreatieschap Drenthe ontvangt graag voor 1 maart 2021 a.s. uw reactie via iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Reactie wandelnetwerk Coevorden fase 2’. Vermeld in de mail duidelijk uw naam en telefoonnummer. U kunt ook aangeven dat u met ons persoonlijk in gesprek wilt gaan. Dan komen we bij u langs, nodigen we u bij ons uit of gaan we kijken of we digitaal kunnen overleggen. 

Kijkt u, voordat u reageert, ook even op deze pagina over mogelijke knelpunten en deze pagina met veelvoorkomende vragen over het wandelnetwerk.

 

 

Algemene informatie over de twee fases van het wandelnetwerk in Coevorden

Fase 2 van Coevorden beslaat het gebied Coevorden, Dalerpeel, Dalerveen, De Kiel, ’t Haantje, Holsloot, Kibbelveen, Nieuwlande, Schoonoord, Steenwijksmoer, Stieltjeskanaal, Wezup, Wezuperbrug, Zwinderen (periode 2020-2022)
We zijn bezig met het vormen van een projectgroep, we zoeken nog partijen en actieve wandelaars uit dit gebied die ons mee willen helpen om de juiste informatie uit de regio op te halen zodat we de mooiste ommetjes en routes in het netwerk op te nemen. Bent u hierin geisteresseerd neemt u dan ook contact met ons op.

Anderen die vertegenwoordigd zijn in deze groep zijn: gemeente Coevorden, Magisch Drenthe, Staatsbosbeheer en Recreatieschap Drenthe.  Heeft u hiervoor belangstelling, laat het ons weten door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In dit gebied is met een enkeling al contact in verband met lokale ommetjes. Het streven is om eind 2021 de eerste palen te gaan plaatsen. We hopen voor het voorjaar van 2022 dit deel geplaatst te hebben. We willen net als altijd met alle grondeigenaren goede afspraken maken en luisteren naar de verschillende belangen en dat heeft tijd nodig. Van de grootgrondeigenaren heeft Recreatieschap Drenthe ondertussen toestemming gekregen om in hun gebieden het wandelnetwerk aan te mogen leggen.

 

Fase 1 beslaat het gebied Sleen, Noord-Sleen, Oosterhesselen, Zweeloo, Aalden, Meppen, Gees, Geesbrug, Zwinderen, Wachtum, Erm, Dalen (gereed)
Het wandelknooppunten netwerk is bijna klaar. Dit betekent concreet dat de palen met de bordjes met nummer en de kleine tracébordjes zijn geplaatst in het veld. De kaart voor dit gebied ligt bij de drukker. Klik hier voor een digitale kaart van dit deel van het wandelnetwerk.

Op 26 oktober 2020 zouden gedeputeerde Henk Brink en Steven Stegen, wethouder van de gemeente Coevorden, fase 1 van Coevorden openen. Helaas is dit, ivm Corona uitgesteld tot maart/april 2021. Gelukkig kunnen we al wel actief gebruik maken van het netwerk!

 Foto eerste paaltjes Sleen Coevorden

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.