Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wandelnetwerk Coevorden op Drentse wijze geopend

Het wandelnetwerk van gemeente Coevorden is dan nu eigenlijk compleet.

Op 8 februari is op Drentse wijze het wandelnetwerk van Coevorden officieel geopend. Onder begeleiding van oermensen verrichtte wethouder Steven Stegen van de Gemeente Coevorden, voorzitter Bas Luinge van Recreatieschap Drenthe en gedeputeerde Henk Brink van de Provincie Drenthe de openingshandeling.

Alle drie de heren ontvingen een scherp stuk vuursteen van de oermensen waarmee ze vervolgens een stuk touw moesten doorsnijden, waarna er een leren lap kon worden verwijderd en er een knooppuntpaal van het wandelnetwerk tevoorschijn kwam.
Met de officiële opening en de voltooiing van het wandelnetwerk Coevorden is er bijna 600 kilometer wandelnetwerk bijgekomen binnen de provincie Drenthe. Dit betekent op en top wandelmogelijkheden voor de inwoners van de gemeente Coevorden en hun (toekomstige) toeristen.

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Coevorden is uitgesplitst in twee fases.

Fase 1

De eerste fase beslaat het gebied in en rondom Sleen, Noord-Sleen, Oosterhesselen, Zweeloo, Aalden, Meppen, Gees, Geesbrug, Zwinderen, Wachtum, Erm en Dalen. Dit deel van het netwerk is inmiddels in gebruik.

Fase 2

De tweede fase van het wandelnetwerk beslaat het gebied in en om Coevorden, Dalerpeel, Dalerveen, De Kiel, ’t Haantje, Holsloot, Kibbelveen, Nieuwlande, Schoonoord Steenwijksmoer, Stieltjeskanaal, Wezup, Wezuperbrug en Zwinderen.

De wandelkaarten voor dit gebied zijn te koop bij de lokale Tourist Info kantoren. Klik hier om online je route te plannen.

Ga naar de inhoud