Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vrijwilligersdag 2022

Op vrijdag 20 mei 2022 vond de allereerste vrijwilligersdag van Recreatieschap Drenthe plaats.

Vrijdag 20 mei 2022 kon de allereerste vrijwilligersdag van Recreatieschap Drenthe plaatsvinden. Een dag waarop alle vrijwilligers samen met collega’s van het Recreatieschap gezamenlijk iets leuks ondernemen. De dag begon met een stralende zon op het kantoor van het Recreatieschap in Dwingeloo. De vrijwilligers werden daar onthaald en kregen alvast een poncho uitgereikt, omdat de voorspellingen voor later in de middag er wat minder rooskleurig uitzagen.

Dick Dijkstra ontvangt de groep vrijwilligers op net terras van de Torentjeshoek
Dick Dijkstra ontvangt de groep vrijwilligers op net terras van de Torentjeshoek

Na een mooie wandeling door de bossen stond er bij Camping Torentjeshoek een lunch klaar voor de vrijwilligers. Ondertussen werd er door Dick Dijkstra, directeur van het Recreatieschap, nog een kleine speech gegeven en werd er nogmaals benadrukt hoe dankbaar het Recreatieschap is voor haar vrijwilligers.

Na de lunch vertrok de groep door de bossen naar de Davidsplassen op het Dwingelderveld onder het toeziend oog van Marco Dekker en de collega’s van het Recreatieschap. Onderweg naar de Davidsplassen gaf ‘Dwingeler’ Marco Dekker, vaste plaatser van Recreatieschap Drenthe, achtergrondinformatie.

Groep vrijwilligers
Groep vrijwilligers luistert naar hoofd routebureau

Eenmaal aangekomen bij de Davidsplassen stonden er twee gidsen van Natuurmonumenten klaar: fotograaf en columnist Paul Mentink en Axel Wiewel, schrijver, journalist en fotograaf. De groep werd opgesplitst en de gidsen trokken elk met hun groep ‘het veld in’.
De later aangehaakte nieuwe teamleider van Recreatieschap Drenthe, Albert Broekman, maakte van de gelegenheid gebruik om zich voor te stellen aan de groep.

Groep vrijwilligers luistert naar een gids
Paul Mentink met zijn groep over het ontstaan en de oorsprong van het Dwingelderveld en het Smitsveen
Goep vrijwilligers luistert naar een gids
Groep vrijwilligers voor de radiotelescoop bij Dwingeloo
Axel Wiewel en zijn groep bij de radiotelescoop

Gaandeweg de wandeling begon het wat meer te waaien en was er donkere lucht in aantocht. Er werd besloten om de route wat in te korten om hopelijk voor de hevige onweersbuien weer bij camping Torentjeshoek aan te komen. Dit is echter niet helemaal gelukt. Ongeveer halverwege de terugweg barste de hemel open en kon ook het bladerdak van de bosrijke omgeving niet voorkomen dat de poncho’s en regenjassen toch nodig waren.

Het mocht de pret niet drukken. Bij camping Torentjeshoek was het warm en droog en stond de borrel koud. Er werd gezellig nagepraat en we kunnen terugkijken op een geslaagde eerste vrijwilligersdag met een mooie opkomst. Op naar volgend jaar!

Groep vrijwilligers wandelt langs een ijzeren hert
Ga naar de inhoud