Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tips

10 tips ter voorbereiding op je controleronde. Waar moet je aan denken voordat je het veld in gaat voor je controleronde? Hier vind je 10 tips om rekening mee te houden voordat je aan je controleronde begint.

Tip 1

Check de weersverwachting voor de dag/dagen waarop je wilt gaan controleren. Het is fijner om dit met droog/zonnig weer te doen.

Icoon zon achter een wolk
Tekening van een blauwe jas

Draag lekker zittende kleding die past bij de weersverwachting en draag, indien nodig, meerdere laagjes zodat gemakkelijk een laagje uit of aan kunt doen. En draag ook comfortabel schoeisel zodat je geen last krijgt van je voeten.

Tip 2

Tip 3

Zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt of check voor je vertrek of er in de buurt of langs je controleroute/-tracé een leuke horecagelegenheid is waar je eventueel iets kunt gaan eten/drinken. En neem voldoende water mee voor onderweg.

Icoon flesje water
Opgeladen batterij icoon

Zorg dat de accu van je mobiele telefoon voldoende is opgeladen. Dit zodat je, indien nodig, kunt bellen o.i.d..

Tip 4

Tip 5

Check voor je vertrek of je de juiste route/tracé in je hoofd hebt of op een kaart hebt staan. Deze kun je o.a. checken via de geoserver van het Recreatieschap Drenthe via: https://georsdrenthe.icdn.nl/publiek/. En mocht je bijvoorbeeld je hond meenemen check dan ook even in de betreffende gebieden wat de regels zijn v.w.b. het lopen met een hond. Dit zodat je niet voor onverwachte momenten komt te staan.

Cartoon hond
Icoon van een snoeischaar

Heb je het juiste gereedschap bij de hand? Denk aan voldoende (lauw)water voor het schoonmaken van de (route)borden en een poetsdoek. En eventueel een kleine snoeischaar voor het verwijderen van kleine takjes als die het zicht ontnemen op een (route)bord.

Let op! Maak de borden niet met zeep schoon, dat is slecht voor de UV-laag op de borden. Deze UV-laag zorgt dat de borden niet verkleuren door
de zon.

Tip 6

Tip 7

Let op je eigen veiligheid en zorg ervoor dat je je werkzaamheden op een veilig manier uitvoert, o.a. door goed op je omgeving te letten en hierop de anticiperen.

Veiligheidshesje
Locatiedruppel

Als je een beschadigd (route)bord, paal o.i.d. tegenkomt dan kun je die op de volgende manier doorgeven:

  • via meldpuntroutes.nl, dit kan zowel voor wandelen als fietsen;
  • door een mail te sturen naar: meldingen@recreatieschap.nl;
  • door te bellen met het Recreatieschap via telefoonnummer 0521-593210
  • of via je coördinator, die de meldingen bundelt en aan het Recreatieschap doorgeeft.

Vanuit het Routebureau van het Recreatieschap gaat de voorkeur uit naar het doorgeven van een melding via meldpuntroutes.nl of via het mailadres meldingen@recreatieschap.nl. Dit zodat het Routebureau de melding het snelste ontvangt en deze het snelste kunnen gaan oppakken en verhelpen. Indien mogelijk graag een goed/duidelijke foto(‘s) bij de melding meesturen, naast een goede locatie omschrijving.

Als een (route)bord iet wat is verkleurd dan hoeft dit natuurlijk niet te worden gemeld, maar als een (route)bord (haast) niet meer te lezen is dan wordt het een ander verhaal en dan ziet het Routebureau de melding graag tegemoet. 

Tip 8

Tip 9

Mocht je onderweg leuke/unieke situaties tegenkomen dan horen we die graag van je zodat we die bijvoorbeeld kunnen meenemen in onze nieuwsbrief of delen op sociale media en de website. Hetzelfde geldt voor mooie/leuke foto’s. Je kunt de rechtenvrije foto’s gelijk sturen aan info@recreatieschap.nl.

Tekening van een camera
Twee poppetjes tijdens een wandeling

En niet te vergeten: geniet van je controleronde!

Tip 10

Skip to content