Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Versterking routebureau Recreatieschap Drenthe

Marjan Koops-van der Bunt en Esther van der Linden versterken sinds kort het routebureau van Recreatieschap Drenthe.

Marjan Koops-van der Bunt (rechts) en Esther van der Linden (links) zijn recent in dienst getreden bij Recreatieschap Drenthe om het team toeristische bewegwijzering te versterken. Hieronder stellen zij zich voor.

Marjan Koops-van der Bunt

Marjan is 42 jaar oud en woonachtig in Dedemsvaart.

Als actief wandelaar houdt zij zich al vele jaren bezig met de wandelsport. In 2014 werd ze door de KWBN benaderd om de toenmalige wandelvereniging in haar dorp, die op het punt stond om opgedoekt te worden, nieuw leven in te blazen. Samen met nog 4 anderen heeft zij toen Stichting Dedemsvaart Loopt opgezet. Zij houden zich bezig met zowel de Avond4daagse als eendaagse wandeltochten.

Eerst was zij hierbij als voorzitter actief, daarna kwam zij in de routecommissie. Vanaf dag 1 was de commissie duidelijk dat verbinding zoeken, samenwerking en een stuk beleving, belangrijke pijlers zouden zijn om dit tot een succes te laten brengen. Die samenwerking is met particulieren, ondernemers, maatschappelijke organisaties en gemeente. Dat samenwerken loont, bleek al na het eerste jaar, de enthousiaste wandelaars, bedrijven die zich spontaan aanmelden als sponsor of hun bedrijf beschikbaar stelden om doorheen te wandelen.

Van haar passie/hobby nu haar baan kunnen maken, is een unieke kans voor Marjan. Zij ziet het als een mooie uitdaging om haar steentje bij te dragen, om de wandelaar/fietser te laten zien, wat Drenthe te bieden heeft. Uiteraard is dit niet mogelijk zonder verbinding en samenwerking.

Marjan en Esther voor auto van Recreatieschap Drenthe
Esther (links) en Marjan (rechts)
Marjan en Esther voor auto van Recreatieschap Drenthe
Marjan (links) en Esther (rechts)

Esther van der Linden

Esther heeft, naast haar werk bij het Recreatieschap, een eigen bedrijf in zakelijk tekenen. En is wat je noemt een buitenmens. Ze houdt van de natuur, geniet van het Drentse Landschap en had in het verleden diverse beroepen (van kraamverzorgende tot leidinggevende, van masseur tot buurtwerker).

In haar vrije tijd trekt ze er graag op uit met haar hond Doenja. Ze heeft meegewerkt aan het opzetten van de avond4daagse Borger en loopt jaarlijks als vrijwilliger de routes voor en na of bemand een ranjapost. Ook de routes van de survival voor baas en hond in Borger zijn meestal van haar hand. Daarnaast is ze actief in het reddingshondenwerk bij de groep INSED en maakt ze onderdeel uit van de crew van Dogtravel, volledig verzorgde hondenwandelvakanties.

Esther is breed geïnteresseerd en was laaiend enthousiast toen ze de functie bij Recreatieschap voorbij zag komen. Op dit moment wordt ze ingewerkt, waar ze met volle teugen van geniet.

Ga naar de inhoud