Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Verslag vrijwilligersdag 2023

Afgelopen vrijdagmiddag was het zover: de vrijwilligersdag 2023! Dit jaar bij De Balloohoeve in Balloo met een wandeling over Kampsheide.

Vrijdag 12 mei was weer de vrijwilligersdag van Recreatieschap Drenthe. Dit jaar vond het plaats bij zorgboerderij-camping-boerderijwinkel De Balloohoeve in Balloo.

De middag begon met een ontvangst boven de rijhal en werd gevolgd door een lunch. Ook werd er een presentatie gegeven over de bezigheden van het routebureau. 

Vervolgens werd de groep opgesplitst in twee groepen en gaven de eigenaren een rondleiding over het terrein van De Balloohoeve. Tijdens de rondleiding is er verteld over het ontstaan, de ontwikkelingen en de werkzaamheden van het bedrijf. 

Na de rondleiding gingen de twee groepen richting Kampsheide (Drensche Aa-gebied) voor een korte excursie met twee gidsen. Hier werd stilgestaan bij het ontstaan van dit landschap en wat er allemaal te zien is. De groepen kwamen onder andere langs een pingoruïne en tumuli (grafheuvels). Ook spotte een groep een hazelworm die over het pad kronkelde.
In tegenstelling tot vorig jaar bleef het dit jaar gelukkig wel droog tijdens de wandeling.

Groep vrijwilligers en personeel van Recreatieschap Drenthe
Groep vrijwilligers samen met Recreatieschap Drenthe

Na de excursie kwamen de groepen weer samen bij De Balloohoeve voor een hapje en een drankje. Daarnaast was dit ook een goed moment om nog even te kijken in de boerderijwinkel.

Recreatieschap Drenthe is haar vrijwilligers erg dankbaar voor het werk dat zij verzetten. Nogmaals dank!

Ga naar de inhoud