Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vernieuwd fietsknooppuntennetwerk officieel geopend

Op vrijdagmiddag 3 juli is het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk officieel geopend in Exloo.

Op vrijdagmiddag 3 juli is het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk officieel geopend. Gedeputeerde Henk Brink, wethouder Nynke Houwing van gemeente Borger-Odoorn en Robert Kleine, wethouder gemeente Emmen en voorzitter Recreatieschap Drenthe fietsten in Exloo van knooppunt naar knooppunt en onthulden een informatiepaneel.

Gedeputeerde Henk Brink: ”Dit vernieuwde knooppuntennetwerk is niet alleen gebruiksvriendelijk en actueel, maar biedt ook gastvrijheid aan fietsers en de mogelijkheid om fraaie en interessante fietsroutes te maken. De koppeling met onder andere horeca en musea maakt het fietsen nog aantrekkelijker in de fietsprovincie en is een belangrijke impuls voor de vrijetijdseconomie.”

Robert Kleine, wethouder gemeente Emmen en voorzitter Recreatieschap Drenthe: “Het mooie van het nieuwe fietsknooppuntennetwerk is dat het ontwikkeld is in samenspraak met de inwoners van Drenthe, ondernemers, Tourist Info kantoren, gemeenten en andere organisaties. Zij hebben Recreatieschap Drenthe voorzien van de mooiste en beste tracés. Zo is het een netwerk geworden van en voor ons allemaal.”

Previous slide
Next slide

Netwerk

Het fietsknooppuntennetwerk is eigendom van Recreatieschap Drenthe; een samenwerkingsverband van de Drentse gemeenten en Friese gemeente Ooststellingwerf op het gebied van recreatie en toerisme. Het Recreatieschap is de vernieuwing van het fietsknooppuntennetwerk gestart in het najaar van 2018 en heeft dit in het voorjaar van 2020 afgerond. In het nieuwe fietsnetwerk zijn 90 extra knooppunten toegevoegd en vele tracés aangepast. Het fietsnetwerk is uitgebreid naar een lengte van 2.550 km en telt nu 650 knooppunten. Ook zijn alle informatiepanelen vervangen.

Kosten

De kosten voor de vernieuwing van het netwerk en het onderhoud voor de komende 10 jaar bedragen € 1,5 mln. Provincie Drenthe heeft € 500.000 subsidie verleend. De Drentse gemeenten betalen de overige kosten.

Toegankelijk

Het fietsknooppuntennetwerk is vrij toegankelijk en is inmiddels door diverse organisaties op internet geplaatst. Ondernemers kunnen het netwerk gebruiken voor eigen plattegronden, arrangementen en themaroutes. Ook kunnen zij bij Recreatieschap Drenthe posters en op hun locatie gerichte informatiepanelen bestellen.

Route plannen

Kaarten van het fietsknooppuntennetwerk zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info kantoren. Digitaal een route uitstippelen kan ook via https://www.fietsknoop.nl/planner.

Het Dagblad van het Noorden besteedde aandacht aan de opening.

Previous slide
Next slide
Ga naar de inhoud