Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Routes

Twee personen lopen in een Brink dorp.

Als een droom – Van Gogh wandelroute

De vierde route ‘Als een droom’ (17 kilometer) volgt voor een flink deel de oude route die Van Gogh te voet aflegde na zijn bezoek aan Zweeloo. Ook kom je bij Nieuw-Amsterdam/Veenoord langs de route van de trekschuit die Vincent nam op zijn reis vanaf Hoogeveen.
2 personen lopen bij de kerk van Zweeloo

Symfonie van kleur- Van Gogh wandelroutes

In de wandeltocht ‘Symfonie van kleur’ (8 kilometer) wandel je door de dorpen Oud-Aalden en Zweeloo waar je de sfeer proeft van de oude Drentse brinkdorpen die al eeuwen een aantrekkingskracht op schilders hebben.
Meneer loopt in het bos

Verblijf in oerlandschap – Van Gogh wandelroute

De route ‘Verblijf in oerlandschap’ (11 kilometer) vertelt je over wat Vincent zag en beleefde rondom Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Geïnspireerd door verhalen van andere kunstenaars, trok Vincent van Gogh in de herfst van 1883 naar Drenthe.
Persoon loopt door de natuur met de zonsopkomst.

Nieuw begin – Van Gogh wandelroute

In de route ‘Nieuw begin’, (12 kilometer) die start in Hoogeveen, ligt de nadruk op de persoon Vincent van Gogh en wat we kunnen leren uit de brieven die hij tijdens zijn hele Drentse periode schreef aan zijn broer Theo.
In de verte is de kerk van Zweeloo te zien.

Vincents Dagtocht, Van Gogh fietsroute

Deze fietsroute staat helemaal in het teken van Vincent van Gogh. Op 1 november 1883 vertrok hij naar Zweeloo, opzoek naar andere kunstenaars. Specifiek de Duitse schilder Max Liebermann. Met deze fietstocht van 53 km kom je, net als Vincent, langs Drentse brinkdorpen.
Twee personen fietsen door een open landschap.

Vincents Inspiratie, Van Gogh fietsroute

Deze fietsroute staat helemaal in het teken van Vincent van Gogh. Voor Vincent vanuit Den Haag vertrok, bestudeerde hij een kaart van Drenthe. Het landschap waar hij naar op zoek was, vind je terug in deze fietstocht van 50 km.
Drents landschap, zandverstuiving.

Vincents Aankomst, Van Gogh fietsroute

Deze fietsroute staat helemaal in het teken van Vincent van Gogh. Op 11 september 1883 kwam hij met de trein aan in Hoogeveen. Bij het treinstation van Hoogeveen start dan ook deze 50 km lange fietstocht.
Man op een oude rode motor die voorbij rijdt

Historische TT motorroute (65,0 km)

Voel je voor één dag TT-held en beleef de oude TT race zoals de eerste rijders dat vele decennia geleden deden tijdens de Tour de TT. Op de motor geniet je van al het moois dat Drenthe te bieden heeft en rijd je ook over de twee vroegere TT circuits.
MTB-ers in het bos

MTB Sleen (33,0 km)

Deze MTB route tussen Sleen, Aalden en Schoonoord loopt grotendeels langs de rand van het bos en heeft weinig hoogteverschillen. Wel kom je een echte buckel-piste tegen en technische singeltracks.
MTB-er in het bos

MTB Kniphorstbosch Zuidlaren (8,7 km)

Een prachtige afwisselende route door het De Strubben-Kniphorstbosch, uniek stuk gebied tussen Schipborg, Anloo en Annen. 70% van de route bestaat uit nieuwe singletracks, soms kuipbochten en kleine heuvels. Deze route is voor de gevorderde MTB'er.
MTB-ers in het bos

MTB Grolloo (15,0 km)

Deze route van bijna 15 km bestaat voornamelijk uit singletracks en ligt in het bos- en natuurgebied de Moere nabij Grolloo. De route is voor elk niveau MTB'er goed te doen. In het parkoers zit een uitdagende bult, maar beginners slaan deze over.
MTB-er

MTB Gieten-Gasselte (30,0 km)

De MTB route tussen Gieten en Borger leidt je over de Drentse Hondsrug en is erg afwisselend. Technisch, met veel hoogteverschillen, mooie kombochten en singletracks. Deze route is geschikt voor de gevorderde MTB'er.
Skip to content