Resultaten

Wij werken dagelijks hard om een positieve bijdrage te leveren aan de groei van de vrijetijdseconomie in Drenthe en Ooststellingwerf. We zijn dan ook trots op de resultaten die wij samen met de gemeenten, recreatief-toeristische partners en ondernemers realiseren.

Positieve effecten op vrijetijdseconomie

In 2019 deed Drenthe het goed op toeristisch vlak. Dit wordt onderstreept door de uitkomsten van de Monitor Toerisme Drenthe van onderzoeks- en adviesbureau Ecorys. Het bezoekvolume en de daaraan gerelateerde bestedingen en werkgelegenheid binnen de sector zijn voor de vierde maal op rij gestegen. Drenthe ontving weer meer toeristen en recreanten uit zowel binnen- als buitenland.

Toegenomen bestedingen
Door de sterke economie zijn toeristen en recreanten in staat steeds luxere en duurdere uitjes te ondernemen. Het toeristische bedrijfsleven in Drenthe heeft zich hierop aangepast en de bestedingen zijn sterk toegenomen. Ten opzichte van 2017 stegen de totale bestedingen met 5,6%. De sector draagt hierdoor substantieel bij aan de provinciale economie.

Overzicht per gemeente
Vrijwel alle Drentse gemeenten en Ooststellingwerf hebben een toename geboekt in de toeristische omzet. Deze toename is zowel zichtbaar in de dagtochtenmarkt als in de vakantiemarkt.

We realiseren ons dat 2020 is beïnvloed door COVID-19. Gelukkig hebben we wel veel binnenlandse gasten mogen verwelkomen.

Resultaten

Hieronder ziet u in een oogopslag een aantal door Recreatieschap Drenthe gerealiseerde resultaten.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.