Alle projecten

Wandelnetwerk Midden-Drenthe fase 1

In Drenthe is het gevarieerd wandelen. En met het wandelknooppuntennetwerk wordt het ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. De knooppunten vormen samen een netwerk van mooie bewegwijzerde wandelpaden, dat zich langzamerhand steeds verder over Drenthe uitbreidt. Ook in gemeente Midden-Drenthe zijn de eerste voorbereidingen in gang gezet voor realisatie. Samen met de gemeente heeft Recreatieschap Drenthe een concept-kaart met de tracé's ontwikkelt. Het netwerk loopt daarbij over terreinen van particulieren en diverse instanties.

Wndknp DeWoldenReco Joris

Totstandkoming

De bestaande wandelroutes worden zoveel mogelijk geïntegreerd in het wandelnetwerk. Bij de ontwikkeling van het tracé heeft Recreatieschap Drenthe vooral gekozen voor gras, zand- en schouwpaden. Deze paden liggen op terrein dat eigendom is van gemeenten, waterschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Drentse Landschap en provincie Drenthe. Om het netwerk aantrekkelijk te maken, wil het Recreatieschap het tracé ook aanleggen over particulier terrein.

Toestemming

Het Recreatieschap heeft het concept-tracé met gemeente Midden-Drenthe en de lokale belangenverenigingen besproken. De voorstellen van de gemeente en deze verenigingen zijn in het tracé meegenomen. De tracé's zijn op informatiebijeenkomsten in febuari en maart 2018 toegelicht. Naar aanleiding van de reacties die op deze bijeenkomsten zijn gegeven, heeft het Recreatieschap in de maanden hierna de routes aangepast. Er is overeenstemming voor wat betreft de gronden van de gemeenten, waterschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, stichting Het Drentse Landschap en provincie Drenthe.

Tracé

Het tracé van het netwerk is hier te bekijken op de website van gemeente Midden-Drenthe.

Realisatie

Naar verwachting is dit netwerk gereed:

Algemene projectinformatie

Participant(en): gemeente Midden-Drenthe, provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe

Projectupdates

Hieronder verschijnen binnenkort updates over dit project

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.