Alle projecten

Wandelnetwerk De Wolden Oost en West

Wndknp kaart De Wolden

Het landschap in het oostelijk deel van gemeente De Wolden is door zijn gevarieerdheid een aantrekkelijk gebied voor wandelaars. De idyllische dorpjes, de eeuwenoude essen, de bossen, heide en vennetjes vormen tezamen een prachtig decor. Wat het plaatje helemaal compleet maakt, is dat vooral gewandeld wordt over oude zandwegen en kronkelende bospaden die bijna niemand kent. In 2018 hebben wij hier een wandelnetwerk aan de hand van wandelknooppunten gerealiseerd. Het netwerk met de route is beschikbaar via de knooppuntenplanner van Wandelnet. Ook zijn er gratis wandelkaarten te verkijgen bij de lokale Tourist Info kantoren.

Naar knooppuntenplanner

 

Ontstaan

Een paar jaar geleden kwam uit verschillende dorpsvisies naar voren dat er behoefte was aan dorpsommetjes. Deze plannen bereikten de vrijwilligers van stichting RECO uit Zuidwolde die hier graag hun medewerking aan wilden verlenen. Dit mede gezien hun ervaring met het opzetten van een wandelnetwerk in 2012 voor het gebied in het Zuidwesten van De Wolden. Zo ontstond het idee om de gewenste dorpsommetjes te verbinden tot een wandelnetwerk in De Wolden Oost.

wandelknooppuntpaal

Samenwerking

Initiatief voor dit netwerk lag bij stichting RECO. In samenwerking met stichting RECO, gemeente De Wolden en Recreatieschap Drenthe is het netwerk gerealiseerd. Provincie Drenthe heeft het netwerk mede mogelijk gemaakt door subsidiegelden beschikbaar te stellen.

Aansluiting

Het netwerk in De Wolden Oost is gekoppeld aan het eerder aangelegde wandelnetwerk in het Zuidwesten van De Wolden. De wandelaar kan nu zijn eigen route plannen en naar hartelust wandelen van West naar Oost tussen Meppel en Slagharen. En van Noord naar Zuid tussen Hoogeveen, Staphorst en Hardenberg. Ook sluit het wandelnetwerk in gemeente De Wolden aan op het netwerk in Overijssel. Over en weer het riviertje de Reest kan gewandeld worden. Wandelnetwerk De Wolden Noord is in voorbereiding.

Algemene projectinformatie

Participant(en): stichting RECO, gemeente De Wolden, provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe
Looptijd: t/m 31-09-2018

Projectupdates

Hieronder verschijnen binnenkort updates over dit project

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.