Alle projecten

Wandelknooppunten netwerken

Doel

Met dit project zijn we gestart met de ontwikkeling en aanleg van wandelknooppuntnetwerken. Hiermee maken we het voor de wandelaar op een eenvoudige wijze mogelijk zelf een kortere of langere wandelroute op maat uit te stippelen.

Aanleiding

Drenthe op een actieve manier verkennen is populair. Tijdens drie van de tien vakanties in Drenthe wordt wel eens gefietst en tijdens 58% gaat men wel eens wandelen. Om het wandelen te stimuleren en op een gemakkelijke manier mogelijk te maken voor recreant en toerist, zijn we gestart met de ontwikkeling en aanleg van het wandelknooppuntennetwerk.

Het filmpje hiernaast geeft uitleg over hoe het wandelknooppuntnetwerk werkt.

 

Samenwerking

Het Drentse netwerk van wandelknooppunten sluit aan op de netwerken in de naastgelegen provincies. Daarbij werken we nauw samen met de organisaties die in deze provincies het wandelknooppuntennetwerk aanbieden. Binnen Drenthe wordt nauw samengewerkt met de Drentse gemeenten, terrein beherende organisaties en particulieren.

Stand van zaken

Het wandelnetwerk in Drenthe groeit. Steeds meer Drentse gemeenten vragen ons het wandelnetwerk ook in hun gemeente aan te leggen. In een zuidelijk deel van de gemeente De Wolden kan nu al gewandeld worden aan de hand van het wandelknooppuntnetwerk. Vanaf 2019 kan dat ook in het zuidwestelijk deel van de gemeente Westerveld en het zuidelijke deel van de gemeente Midden-Drenthe. Daarna volgen delen van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden.

wandelknooppuntpaal

Projectupdates

Hieronder verschijnen binnenkort updates over dit project

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.