Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Recreatie Expert Team-Vitale Vakantieparken (RET-VVP)

Het Recreatie Expert Team-Vitale Vakantieparken (RET-VVP) is bedoeld voor ambitieuze ondernemers die hun vakantiepark (verder) willen vitaliseren.

Op 16 februari 2021 is het Recreatie Expert Team-Vitale Vakantieparken (RET-VVP) van start gegaan als onderdeel van het programma Vitale Vakantieparken Drenthe. RET-VVP is bedoeld voor ambitieuze ondernemers die hun vakantiepark (verder) willen vitaliseren.

Versterken van toeristische recreatieve verhuur

Met behulp van het RET-VVP programma worden ambitieuze ondernemers of besturen van VvE’s uitgenodigd om samen met een op maat samengesteld, multidisciplinair team van experts naar hun vakantiepark te kijken. Het expertteam kijkt specifiek naar waar kansen liggen tot het versterken van toeristische recreatieve verhuur en zaken die het toeristische perspectief van het bedrijf eventueel in de weg staan.

De gelijktijdige inzet van verschillende expertises levert snel nieuwe inzichten en concrete adviezen op. Vervolgens kunnen de ondernemers/besturen onder begeleiding van een coach concreet aan de slag met de zaken die tijdens de sessie aan bod zijn gekomen.

Gezin bij een bungalow

RET-VVP is een vervolg van het succesvolle project Recreatie Expert Team (RET), dat sinds 2014 actief is in Drenthe. In deze periode heeft het team zich over strategische en beleidsmatige vraagstukken van meer dan 50 bedrijven in de sector gebogen. De werkwijze van het RET blijft voor een groot deel gelijk. Nieuw is onder andere dat binnen RET•VVP ook parken met een Vereniging van Eigenaren als bestuur kunnen deelnemen, alsook vakantieparken met vraagstukken rondom permanente bewoning en sociale problematiek. Hier wordt gewerkt met aanvullende expertise uit het spoor preventie en vitalisering én in samenwerking met de gemeenten.

Impuls voor de sector

RET-VVP heeft als doelstelling ambitieuze ondernemers en besturen van VvE’s van vakantieparken te helpen hun park vanuit het middensegment (hoger) in het groene kwadrant van de vitaliteitssegmenten van het aanbod te brengen. Zo wordt bijgedragen aan een vitalere recreatiesector én de positionering van Drenthe als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming.

Aanmelden RET-VVP
RET-VVP is bedoeld voor ambitieuze vakantieparken die voldoen aan de definitie van vakantieparken zoals Vitale Vakantieparken Drenthe deze hanteert. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor het RET-VVP programma via de website van Vitale Vakantieparken Drenthe.

Ga naar de inhoud