Alle projecten

Recreatie Expert Team•Vitale Vakantieparken (RET•VVP)

Op 16 februari 2021 is het Recreatie Expert Team•Vitale Vakantieparken (RET•VVP) van start gegaan als onderdeel van het programma Vitale Vakantieparken Drenthe. RET•VVP is bedoeld voor ambitieuze ondernemers die hun vakantiepark (verder) willen vitaliseren.

Versterken van toeristische recreatieve verhuur
Met behulp van het RETVVP-programma worden ambitieuze ondernemers of besturen van VvE’s uitgenodigd om samen met een op maat samengesteld, multidisciplinair team van experts naar hun vakantiepark te kijken. Het expertteam kijkt specifiek naar waar kansen liggen tot het versterken van toeristische recreatieve verhuur en zaken die het toeristische perspectief van het bedrijf eventueel in de weg staan.

IMG 0237 klein

De gelijktijdige inzet van verschillende expertises levert snel nieuwe inzichten en concrete adviezen op. Vervolgens kunnen de ondernemers/besturen onder begeleiding van een coach concreet aan de slag met de zaken die tijdens de sessie aan bod zijn gekomen.

RET•VVP is een vervolg van het succesvolle project Recreatie Expert Team (RET), dat sinds 2014 actief is in Drenthe. In deze periode heeft het team zich over strategische en beleidsmatige vraagstukken van meer dan 50 bedrijven in de sector gebogen. De werkwijze van het RET blijft voor een groot deel gelijk. Nieuw is onder andere dat binnen RET•VVP ook parken met een Vereniging van Eigenaren als bestuur kunnen deelnemen, alsook vakantieparken met vraagstukken rondom permanente bewoning en sociale problematiek. Hier wordt gewerkt met aanvullende expertise uit het spoor preventie en vitalisering én in samenwerking met de gemeenten.

Impuls voor de sector
RET•VVP heeft als doelstelling ambitieuze ondernemers en besturen van VvE’s van vakantieparken te helpen hun park vanuit het middensegment (hoger) in het groene kwadrant van de vitaliteitssegmenten van het aanbod te brengen. Zo wordt bijgedragen aan een vitalere recreatiesector én de positionering van Drenthe als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming.

IMG 0595 klein

Aanmelden RET•VVP
RET•VVP is bedoeld voor ambitieuze vakantieparken die voldoen aan de definitie van vakantieparken zoals Vitale Vakantieparken Drenthe deze hanteert. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor het RET•VVP-programma via de website van Vitale Vakantieparken Drenthe.

Andere bedrijven in de recreatiesector, zoals hotels, groepsaccommodaties, aanbieders van groepsactiviteiten, dagrecreatie et cetera kunnen alleen in 2021 nog deelnemen aan RET. Let op: er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar binnen RET 5.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.