Alle projecten

Perspectief Drenthe 2030

Toerisme en recreatie zijn van grote waarde voor bezoekers, bedrijven, bewoners en bestemming Drenthe. Vanuit deze overtuiging hebben we gewerkt aan het Perspectief Drenthe 2030: een vrijetijdsagenda voor Drenthe.

Waar willen we staan in 2030 en wat moeten we doen om dat doel te bereiken? Samen met Marketing Drenthe hebben we het initiatief genomen om het perspectief te maken, samen met ruim 100 ondernemers en organisaties in de sector toerisme en recreatie en daarbuiten. Het Drentse perspectief sluit aan op het Perspectief Bestemming Nederland 2030.

Perspectief 2030 2

Denkbeeld

Het Perspectief op bestemming Drenthe 2030 presenteert een andere kijk op toerisme en recreatie. Samen geven we vorm aan toerisme en recreatie van de toekomst. We benutten de kracht van de vrijetijdssector voor bestemming Drenthe, waarbij bezoekers zich verbonden voelen met Drenthe, bedrijven kunnen ontwikkelen en ondernemers en bewoners hun trots delen.

Iedere inwoner van Drenthe moet kunnen profiteren van toerisme en recreatie. Een balans tussen bezoekers, bedrijven, bewoners en bestemming Drenthe is het uitgangspunt, oftewel een balans tussen economie, leefbaarheid en omgevingskwaliteiten.

Ook de forse uitdagingen en potentiële kansen naar aanleiding van de coronacrisis hebben een plek gekregen in het perspectief. Corona heeft gezorgd voor een crisis in diverse delen van de vrijetijdssector. Tegelijkertijd versnelt corona veranderingen die al in gang waren gezet; het creëert een noodzaak om dingen anders te gaan doen.

Werk mee aan een betekenisvolle toekomst van onze sector

Tijdens een online sessie op 28 januari om 10.00 uur presenteren wij het Perspectief op bestemming Drenthe 2030 aan ondernemers, overheden en organisaties in de vrijetijdssector.

Animatie

Er is een animatie gemaakt met de hoofdlijnen van het nieuwe perspectief.

Bekijk alvast de animatie

Perspectief 2030 1        Perspectief 2030 3

 

Projectupdates

Hieronder verschijnen binnenkort updates over dit project

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.