Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hünenweg

Het Hondsrugpad en de Hünenweg zijn twee (lange afstand) wandelroutes die in Emmen samenkomen.

Het Hondsrugpad en de Hünenweg zijn twee (lange afstand) wandelroutes die in Emmen samenkomen en bij het Rathaus van Osnabrück en het stadhuis van Groningen eindigen dan wel beginnen.

Deze routes zijn verder ontwikkeld als gezamenlijke grensoverschrijdende Hünenweg, om zo een fysieke verbinding tot stand te brengen tussen beide Geoparken (het Nederlandse Geopark de Hondsrug en het Duitse Geopark Terra Vita). In overeenstemming daarmee is de Hünenweg tussen beide Geoparken verbeterd, bewegwijzerd en geschikt gemaakt voor publiciteit (marketing) over een afstand van meer dan 325 km.

Inmiddels is de route bewegwijzerd in het veld te vinden (gemarkeerd door het gele, soms witte, bordje met blauw opschrift). Inmiddels zijn de (meeste) informatiepanelen geplaatst. Daarnaast is een wandelgids ontwikkeld (onder andere verkrijgbaar bij de lokale Tourist Info punten). Informatie is beschikbaar via de site www.huenenweg.com.

Op 12 november 2021 is de wandelroute officieel geopend in het bijzijn van onder andere Cees Bijl (gedeputeerde Provincie Drenthe), Robert Kleine (voorzitter Recreatieschap Drenthe) en Anna Kebschull (Landrätin Landkreis Osnabrück).

Foto: Arjen Snijder
Logo Hünenweg

Participanten: Landkreis Osnabrück, Geopark De Hondsrug, Geopark Terra Vita, Hasetal Touristik, International Naturpark Moor en Recreatieschap Drenthe
Looptijd: 2018 tot en met juni 2022

Skip to content