Alle projecten

Afgerond - Haalbaarheidsanalyse deelfietsenplan Zuidoost-Drenthe

Het concept van de deeleconomie komt steeds meer op. Deze trend is zichtbaar inmeerdere facetten, woningen worden gedeeld via Airbnb, spullen via Peerby en auto’s via platformen als Snappcar en MyWheels. Deelfietssystemen passen in deze trend die aansluit bij de deeleconomie en zijn bezig aan een opmars. Bekende bestaande aanbieders zijn de OV-fiets, de Arriva Nextbike en meer commerciële bedrijven zoals Obike en Flickbike.

Redenen voor de invoering van een deelfietssysteem zijn vrij divers en kunnen variëren van het verduurzamen van de mobiliteit tot een lagere autoafhankelijkheid. Bovendien is de fiets een flexibele oplossing die als aanvulling kan gelden op bestaande vervoersmogelijkheden in een gebied en hierdoor de bereikbaarheid van zo’n gebied verhogen. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om een systeem aan te bieden waardoor meerdere mensen gebruik kunnen maken van fietsen.

Om de haalbaarheid van een deelfiets-concept in de drie gemeenten van Zuidoost-Drenthe te bepalen is het noodzakelijk om een inventarisatie te maken van bestaande concepten en projecten die als voorbeeld kunnen dienen alsmede een indruk te krijgen van het toerisme in de regio.

deelfietsen

Participanten: gemeente Borger-Odoorn, gemeente Emmen, gemeente Coevorden en Recreatieschap Drenthe

Looptijd: t/m 2019

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.