Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Drenthepad

Het Drenthepad is een lange afstand wandelroute door Drenthe. En loopt als wandelroute uitsluitend door de provincie Drenthe.

Impuls voor iconisch wandelpad het Drenthepad

Drenthe is een echte wandelprovincie. Toch weet de groep langeafstand wandelaars Drenthe nog niet goed te vinden. Om hier verandering in te brengen hebben Recreatieschap Drenthe en Nivon Natuurvrienden de handen ineen geslagen in het gezamenlijke project ‘Impuls Drenthepad’.

Het project omvat investeringen in de website, bewegwijzering en een nieuwe versie van de wandelgids. Langs de route worden robuuste Drenthepad bankjes geplaatst en informatiepanelen aan bestaande wandelpanelen. Verbeterde bewegwijzering, het verbinden aan ondernemers langs het pad en gerichte promotie maken ook deel uit van de plannen. Marketing Drenthe sluit zich aan bij het project voor de laatste twee activiteiten. Herinneringscentrum ‘Kamp Westerbork’ maken onderdeel uit van deze historie.

Kaart van Drenthe waarin het Drenthepad wordt weergegeven.

De route

Het doel is om de route en de omgeving bekender te maken, zodat meer wandelaars ervan kunnen genieten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe.

Achtergrondinformatie

Het Drenthepad van Nivon is het oudste streekpad van Nederland. Het bestrijkt 18 etappes van ongeveer 18 kilometer. Het doorkruist drie Drentse Nationale Parken, waaronder het UNESCO Global Geopark De Hondsrug. Het pad, dat in 2025 zijn 50-jarig jubileum viert, start en eindigt officieel bij het NS-station van Beilen, maar wandelaars kunnen op elk gewenst punt beginnen. Onderhoud en informatievoorziening worden verzorgd door Nivon Natuurvrienden. Voor meer informatie over het Drenthepad, bezoek www.drenthepad.nl.

Ga naar de inhoud