Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Afgerond – Update fietsknooppunten netwerk

Met de update van het fietsknooppuntennetwerk wordt meer economische spin-off gegeneerd uit het fietstoerisme. Ook worden onze recreanten en toeristen weer langs de mooiste plekken in Drenthe geleid.

Het Drentse fietsknooppuntennetwerk is verbeterd. Er zijn 90 knooppunten bijgekomen en vele tracés aangepast. Het fietsnetwerk is nu uitgebreid naar 2.550 kilometer en telt 650 knooppunten. Er is bekeken of het netwerk nog steeds langs de mooiste en meest interessante plekken in Drenthe loopt. Daarnaast sluit het netwerk nu beter aan op de dorpen en steden in Drenthe om vanuit het fietstoerisme meer economische spin-off generen.

Aanleiding

Ruim 15 jaar geleden hebben wij het fietsknooppuntennetwerk in Drenthe geïntroduceerd. Dit netwerk brengt onze recreanten en toeristen in contact met het mooie landschap en de natuur van Drenthe. Anno nu is het netwerk aan een opfrisbeurt toe. We hebben inwoners, recreanten en de gemeenten gevraagd om tips waar we het netwerk kunnen verbeteren, aanpassen en omleggen. Op deze vraag hebben we veel reacties ontvangen. Ook zal op ons initiatief het vernieuwde netwerk komen te lopen door dorpen en steden. Dit zal meer economische spin-off voor vooral de horeca genereren.

 

Participant(en): provincie Drenthe en Drentse gemeenten
Looptijd: t/m Pasen 2020

Tracépaal met een kanaal en een brug
Ga naar de inhoud