Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Afgerond – Op weg: Hunebed Highway

In de vierdelige tv-serie gaat presentatrice Carrie ten Napel, samen met vader Evert ten Napel, langs verschillende dorpen aan de N34.

In totaal hebben er al 1,4 miljoen mensen afgestemd op het programma Op weg: Hunebed Highway. In de vierdelige serie gaat presentatrice Carrie ten Napel, samen met vader Evert ten Napel, langs verschillende dorpen aan de N34. Het programma werpt een blik op de Drentse cultuur, historie en natuur.

Bekendheid

Het programma trekt veel bekijks en dat is niet onopgemerkt gebleven. Roelof Steenbergen van vereniging ’t Volk van Grada is te zien in aflevering 2 en heeft al wat ‘moments of fame’ achter de rug.  Hein Klompmaker, de oud-directeur van het Hunebedcentrum in Borger ging in aflevering 1 naar het hunebed in Schoonoord “Ik word zelfs in de Albert Heijn aangesproken.”

Klompmaker vertelt dat de bedoeling van de Hunebed Highway is, dat mensen juist de weg verlaten om van Drenthe te genieten. “De weg zelf is niet belangrijk, het is wat je langs de Hunebed Highway ziet.”

Rondvaarten

Adrie Jeroense trok in de serie met zijn trekschuit naar het Van Gogh huis in Veenoord. Hij is secretaris van stichting ”De Snikke”. Samen met andere vrijwilligers verzorgt hij rondvaarten over de kanalen in Zuidoost-Drenthe. “De respons was goed”, zegt Jeroense. Per jaar verzorgt de stichting zo’n 125 rondvaarten, hij heeft goede hoop dat dit na het programma meer wordt. “Qua naamsbekendheid is dit gunstig. Voor Zuidoost-Drenthe is dit ook heel goed.”

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Leader Zuid-Oost, de Hondsruggemeenten, Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe als penvoerder van het project.

Hunebed D21
Man en vrouw op een weg kijkend in de camera
Afleveringen Op weg: Hunebed Highway

Klik hier voor alle afleveringen van Op weg: Hunebed Highway.

Ga naar de inhoud