Alle projecten

Hünenweg

Het Hondsrugpad en de Hünenweg zijn twee (lange afstand) wandelroutes die in Emmen samenkomen en bij het Rathaus van Osnabrück en het stadhuis van Groningen eindigen dan wel beginnen.

 Bordje Hunenweg

Deze routes zijn verder ontwikkeld als gezamenlijke grensoverschrijdende Hünenweg, om zo een fysieke verbinding tot stand te brengen tussen beide Geoparken (het Nederlandse Geopark de Hondsrug en het Duitse Geopark Terra Vita). In overeenstemming daarmee is de Hünenweg tussen beide Geoparken verbeterd, bewegwijzerd en geschikt gemaakt voor publiciteit (marketing) over een afstand van meer dan 325 km.

Inmiddels is de route bewegwijzerd in het veld te vinden (gemarkeerd door het gele, soms witte, bordje met blauw opschrift). Inmiddels zijn de (meeste) informatiepanelen geplaatst. Daarnaast is een wandelgids ontwikkeld (onder andere verkrijgbaar bij de lokale Tourist Info punten). Informatie is beschikbaar via de site www.huenenweg.com.

Op 12 november 2021 is de wandelroute officieel geopend in het bijzijn van onder andere Cees Bijl (gedeputeerde Provincie Drenthe), Robert Kleine (voorzitter Recreatieschap Drenthe) en Anna Kebschull (Landrätin Landkreis Osnabrück).

ArjenSnijder verkleindParticipanten: Landkreis Osnabrück, Geopark De Hondsrug, Geopark Terra Vita, Hasetal Touristik, International Naturpark Moor en Recreatieschap Drenthe

Looptijd: 2018 tot en met juni 2022

 Foto: Arjen Snijder

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.