Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Project ‘Drentsche Aa te paard en te wagen’ afgerond

Woensdag 23 september is de nieuwe ruitervoorde – een doorwaadbare plek in de rivier – bij Schipborg officieel in gebruik genomen.

Woensdag 23 september is de nieuwe ruitervoorde – een doorwaadbare plek in de rivier – bij Schipborg officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde onder toeziend oog van de genodigden onder wie Bas Luinge, wethouder van de gemeente Aa en Hunze, en Robert Kleine, voorzitter van Recreatieschap Drenthe en wethouder van de gemeente Emmen. De voorde is aangelegd niet ver van een historische voorde die daar eeuwen geleden is aangelegd.

Naast aanleg van de ruitervoorde zijn in dit project voorzieningen getroffen voor ruiteren en mennen. Er zijn een ruiterpoort, hekwerken en informatiepanelen geplaatst. Het is een project van de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Recreatieschap Drenthe met medewerking van Staatsbosbeheer, Waterschap Hunze en Aa’s en het Nationaal Park Drentsche Aa.

De voorzieningen liggen aan de Hondsrug Trail die in een eerder project is uitgezet. Een (digitale) paardenroute van Coevorden tot Tynaarlo. De trail bevat ook dagroutes en is te raadplegen op de landelijke website www.buitenrijden.nl.

Met speciale dank aan Jantsje Bijmholt, Gerda Kamps, Jessica Huizinga, Hilda Mulder, Paul Weijers en de SBB vrijwilligers die een tipi-tent in weer en wind last minute hebben opgezet en alle anderen die meegeholpen hebben aan dit project.

Previous slide
Next slide
Skip to content