Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Plaatsing van negentien Drenthepad-bankjes gerealiseerd

Afgelopen weken zijn negentien Drenthepad-banken geplaatst op verschillende locaties langs het tracé van het Drenthepad, in totaal staan er nu twintig bankjes langs de route.

Afgelopen weken zijn negentien Drenthepad-banken geplaatst op verschillende locaties langs het tracé van het Drenthepad, in totaal staan er nu twintig bankjes langs de route.

De Drenthepad-banken vormen een welkome pauzeplek om tijdens de wandeling over het Drenthepad, rustig te genieten van het spectaculaire Drentse uitzicht. Het Drenthepad is ruim 330 kilometer en leidt wandelaars langs drie Drentse Nationale Parken, vele dorpen en het UNESCO Global Geopark De Hondsrug.

De banken zijn geplaatst in opdracht van Recreatieschap Drenthe en Nivon, eigenaar van het Drenthepad. Het plaatsen van de banken is onderdeel van het Drenthepad-project, dat mede gefinancierd wordt door de provincie Drenthe.

In 2024 worden nog eens tien Drenthepad-banken geplaatst. Andere onderdelen van het Drenthepad-project zijn een vernieuwde editie van de wandelgids van het Drenthepad, het aanpassen van de website drenthepad.nl en de bewegwijzering. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de palen van het wandelnetwerk van Recreatieschap Drenthe,  om verrommeling tegen te gaan.

Naast deze praktische verbeteringen richt het project zich op het betrekken van ondernemers om het Drenthepad onder de aandacht te brengen. Er wordt actief samengewerkt met Marketing Drenthe om het pad te promoten onder langeafstandswandelaars in Nederland.

Drenthepad-banken in Drouwenerzand op aanhanger van firma Annehiel
Drenthepad-bankje in Molenveld nabij Exloo
Drenthepad-bankje in Drouwenerzand
Ga naar de inhoud