Resultaten

Wij werken dagelijks hard om een positieve bijdrage te leveren aan de groei van de vrijetijdseconomie in Drenthe en Ooststellingwerf. We zijn dan ook trots op de resultaten die wij samen met de gemeenten, recreatief-toeristische partners en ondernemers realiseren.

Het toerisme in Drenthe kende in 2020 een slecht jaar door toedoen van corona. Dit wordt onderstreept door de uitkomsten van de uitgave van de Monitor Toerisme Drenthe. Het bezoekvolume en de daaraan gerelateerde bestedingen en werkgelegenheid binnen de sector zijn afgenomen ten opzichte van 2019. Gedurende vrijwel het gehele jaar had de sector, door coronamaatregelen, te maken met verlaagde capaciteit en in het voorjaar werd de sector zelfs geheel gesloten. Met circa 16.706 werkzame personen is toerisme de vijfde grootste sector in de provincie

 

Resultaten

Hieronder ziet u in een oogopslag een aantal door Recreatieschap Drenthe gerealiseerde resultaten.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.