Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Open Monumenten borden weer hip en leesbaar

Vrijdag 24 september werd met het bevestigen van het laatste informatiebord het project Open Monumenten afgerond.

Vrijdagmiddag 24 september werd met het opschroeven van een informatiebord aan de gevel van een monument in Assen het project Open Monumenten afgerond. Gedeputeerde van de provincie Drenthe Cees Bijl en directeur Reizen van de ANWB Marjon Kaper bevestigden samen het laatste informatiebord. De Provincie Drenthe, de ANWB en Recreatieschap Drenthe werkten in dit project samen aan het vervangen van de toeristische informatieborden die op de gevels van historische en bijzondere gebouwen in Drenthe hangen.

Iedereen kent ze wel. De bruine ANWB-borden die zichtbaar de monumenten in Drenthe markeren. Met een korte tekst en soms een afbeelding geven ze informatie over de geschiedenis en andere wetenswaardigheden van het monument. Maar sommige monumentenborden waren inmiddels behoorlijk verouderd. De tekst was niet meer goed leesbaar en het taalgebruik paste niet meer bij deze tijd. Daarom heeft de ANWB de samenwerking gezicht met de Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe om de borden in Drenthe te vervangen en de teksten te moderniseren. In totaal zijn er ruim 100 borden vernieuwd.

Gedeputeerde Cees Bijl van de Provincie Drenthe: “ Drenthe kent een rijke cultuurhistorie en dat willen we uitdragen en behouden. De Open Monumenten borden zorgen voor herkenbaarheid en bewustwording bij het grote publiek. Daarom is de Provincie Drenthe blij dat we samen met de ANWB en Recreatieschap Drenthe dit project mogelijk hebben kunnen maken.”

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

“Bezoekers ervaren door de Open Monumenten borden extra beleving tijdens een wandel- of fietstochtje. Maar ook eigen inwoners vinden het leuk om meer te weten te komen over de bijzondere geschiedenis van de monumenten bij hen in de buurt. De borden kunnen weer vele jaren mee. Het enthousiasme van diverse partijen zoals ambtenaren van gemeenten, historici en vrijwilligers om mee te denken heeft geleid tot een mooi resultaat”, aldus Marjon Kaper, directeur Reizen van de ANWB.

Het project Open Monumenten borden werd op initiatief van de ANWB en in samenwerking met Recreatieschap Drenthe uitgevoerd. Beide organisaties en Provincie Drenthe hebben de financiële middelen voor dit project ter beschikking gesteld.

Ga naar de inhoud