Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nieuwe wandelroutes geopend in Westenesch

Donderdag 10 juni werden de nieuwe wandelroutes Het Blauwe Goud en Langs de Essen van Westenesch geopend.

Donderdag 10 juni opende Robert Kleine, wethouder voor de Gemeente Emmen en voorzitter van Recreatieschap Drenthe, twee nieuwe wandelroutes in Westenesch bij Emmen.

De routes Het Blauwe Goud (4 km) en de route Langs de Essen van Westenesch (6 km) laten de wandelaar al het fraais zien dat het schilderachtige plaatsje en de omgeving te bieden hebben. Met de routes willen Riekus Ensing en Harrie van Tongeren van Dorpsbelangen Westenesch hun woonplaats nog beter op de kaart zetten.

Dorpsbelangen Westenesch heeft de wandelroutes gerealiseerd met medewerking van de gemeente Emmen en WMD Drinkwater. Via de regelein ‘Idee Voor Mijn Buurt’ van de gemeente kreeg Dorpsbelangen het geld voor de routes. Daarnaast is samengewerkt met Tourist Info Emmen, het Drentse Landschap en Recreatieschap Drenthe.

De route Het Blauwe Goud start in het centrum van Emmen (Martkplein) en is bewegwijzerd aan de hand van blauwe pijlen. De route Langs de Essen van Westenesch start in Westenesch (Kromme Elleboog) en is bewegwijzerd aan de hand van rode pijlen. De routes zijn te vinden in de Drenthe Routes-app.

Lees meer op de website van ZO!34.

Ga naar de inhoud