Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nieuwe ruiterroutes Boswachterij Ruinen officieel geopend

Op vrijdag 8 december zijn twee nieuwe ruiterroutes in boswachterij Ruinen feestelijk geopend door Gerrie Hempen, wethouder recreatie en toerisme van gemeente De Wolden.

Op vrijdag 8 december zijn twee nieuwe ruiterroutes in boswachterij Ruinen feestelijk geopend door Gerrie Hempen, wethouder recreatie en toerisme van gemeente De Wolden.

“Gemeente De Wolden is nu officieel twee prachtige ruiterroutes rijker,” zegt de wethouder enthousiast nadat ze te paard, samen met ruiters van de gebruikersgroep ruiters en menners van het Dwingelderveld, door het openingslint het nieuwe ruiterpad op is gereden.

Twee nieuwe ruiterroutes

De ruiterroutes zijn in totaal 18 kilometer en voeren ruiters door de Drentse bossen, vennen en indrukwekkende heideterreinen van boswachterij Ruinen. Wethouder Hempen: “Gemeente De Wolden draagt niet alleen de professionele paardensport, maar ook de hippische recreatie een warm hart toe. Voor iedereen die graag te paard de omgeving verkent, hebben we nu twee ruiterroutes door dit prachtige bos.”

Initiatief gebruikersgroep

De twee nieuwe ruiterroutes zijn een initiatief van de gebruikersgroep ruiters en menners van het Dwingelderveld die is aangesloten bij Stichting Paardenroutes Drenthe. De routes zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer en Recreatieschap Drenthe. En mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van gemeente De Wolden.

Toekomst hippische routes

De opening van de twee ruiterroutes in boswachterij Ruinen is volgens Marjolein van Tiggelen, voorzitter van Stichting Paardenroutes Drenthe, een goede stap om Drenthe verder op de kaart te zetten als aantrekkelijke provincie voor ruiters. De stichting zet zich in om Drenthe te promoten als paardenprovincie en voor het behoud, en waar mogelijk uitbreiding, van ruiter- en menroutes in Drenthe. Meer informatie over de routes is te vinden op drenthe.nl/paardrijden.

Wil je je ook aanmelden voor de gebruikersgroep of meer informatie over de plannen van Stichting Paardenroutes Drenthe? Ga dan naar paardenprovincie.nl.

Gerrie Hempen, wethouder recreatie en toerisme van gemeente De Wolden, te paard
Wethouder Herrie Hempen rijdt samen met de gebruikersgroep ruiters en menners van het Dwingelderveld door het openingslint
De ruiterpaden in Boswachterij Ruinen zijn officieel geopend
Wethouder Gerrie Hempen te paard, samen met ruiters van de gebruikersgroep, voor de routepaal van de ruiterrouten
De twee ruiterroutes in Boswachterij Ruinen
Ga naar de inhoud