Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nieuwe koers voor Amslod Drentse Fiets4Daagse

Drentse Fiets4Daagse slaat een nieuwe weg in.

De Amslod Drentse Fiets4Daagse slaat een nieuwe weg in. Voorgaande werd de vierdaagse traditiegetrouw altijd van dinsdag tot en met vrijdag gereden, met ingang van dit jaar wordt dat donderdag tot en met zondag. “Een verandering die meer mensen de kans biedt mee te fietsen”, licht voorzitter van de Fiets4Daagse Jan Broertjes toe. De achtenvijftigste vierdaagse is dit jaar van 27 tot en met 30 juli en de inschrijving start op 29 maart.

“Wij, als Amslod Drentse Fiets4Daagse, zijn trots op onze prachtige provincie. En de mooiste manier om daarvan te genieten, is toch op de fiets”, zegt Broertjes. “Fietsend zie je veel meer van onze cultuur en natuur; je beleeft Drenthe echt.” Hij vervolgt: “We zijn de oudste fietsvierdaagse van Nederland en willen met onze tijd mee. Door twee fietsdagen in het weekend te plannen, verwachten we meer mensen op de fiets te krijgen. Door de week zijn toch nog veel mensen aan het werk, ook in juli.”

Kloppend hart

De startplaatsen Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel en Westerbork zijn inmiddels druk bezig met de eerste voorbereidingen. “Al bijna zestig jaar staan in de startplaatsen grote groepen vrijwilligers klaar om de Fiets4Daagse tot een succes te maken. Zij vormen het kloppend hart van dit fantastische fietsfestijn.” Broertjes prijst zich gelukkig met de steun van de Provincie Drenthe en hoofdsponsor Amslod. “Mede dankzij onze partners, ook in de startplaatsen, zijn wij in staat Drenthe nog steviger als fietsprovincie op de kaart te zetten.” Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt, vertelt Broertjes. “Onze website was aan vernieuwing toe. De site gaat op 29 maart live en dan start om 10.00 uur meteen de inschrijving.”

Gezin op de fiets door de heide

Kinderen gratis

Deelnemers aan de Amslod Drentse Fiets4Daagse kunnen routes van 40, 60 of 80 kilometer per dag fietsen. “Die 80 kilometer is nieuw, omdat er tegenwoordig veel op e-bikes gereden wordt.” Zoals vanouds staan de routes bol van de activiteiten en kinderen tot en met 12 jaar fietsen dit jaar gratis mee. “Het zijn dure tijden en de fietsvierdaagse is juist iets om met het hele gezin te beleven. Overigens,” vult Broertjes aan, “als vier dagen fietsen teveel is, kun je ook minder dagen meedoen. Het belangrijkste is, dat we er voor jong en oud een feestje van willen maken.” Broertjes hoopt dus ook dat er dit jaar weer veel mensen meefietsen in juli. “Na twee coronajaren is het de hoogste tijd om massaal op de fiets te stappen en vier dagen lang te genieten van het moois dat Drenthe te bieden heeft. We zijn er aan toe”, besluit hij.

Aanmelden kan hier!

Ga naar de inhoud