Vrijwilligersdag 2022

Vrijdag 20 mei 2022 kon de allereerste vrijwilligersdag van Recreatieschap Drenthe plaatsvinden. Een dag waarop alle vrijwilligers samen met collega’s van het Recreatieschap gezamenlijk iets leuks ondernemen. De dag begon met een stralende zon op het kantoor van het Recreatieschap in Dwingeloo. De vrijwilligers werden daar onthaald en kregen alvast een poncho uitgereikt, omdat de voorspellingen voor later in de middag er wat minder rooskleurig uitzagen.


 

Torentjeshoek vrijwilligersdag 20 mei 2022

Na een mooie wandeling door de bossen stond er bij Camping Torentjeshoek een lunch klaar voor de vrijwilligers. Ondertussen werd er door Dick Dijkstra, directeur van het Recreatieschap, nog een kleine speech gegeven en werd er nogmaals benadrukt hoe dankbaar het Recreatieschap is voor haar vrijwilligers.

Dankwoord Dick Dijkstra vrijwilligersdag 20 mei 2022

Na de lunch vertrok de groep door de bossen naar de Davidsplassen op het Dwingelderveld onder het toeziend oog van Marco Dekker en de collega’s van het Recreatieschap. Onderweg naar de Davidsplassen gaf ‘Dwingeler’ Marco Dekker, vaste plaatser van Recreatieschap Drenthe, achtergrondinformatie.

Marco Dekker vrijwilligersdag 20 mei 2022

Eenmaal aangekomen bij de Davidsplassen stonden er twee gidsen van Natuurmonumenten klaar: fotograaf en columnist Paul Mentink en Axel Wiewel, schrijver, journalist en fotograaf. De groep werd opgesplitst en de gidsen trokken elk met hun groep ‘het veld in’.
De later aangehaakte nieuwe teamleider van Recreatieschap Drenthe, Albert Broekman, maakte van de gelegenheid gebruik om zich voor te stellen aan de groep.

Het veld in vrijwilligersdag 20 mei 2022

 Albert Broekman vrijwilligersdag 20 mei 2022 Paul Mentink vrijwilligersdag 20 mei 2022

Paul Mentink met zijn groep over het ontstaan en de oorsprong van het Dwingelderveld en het Smitsveen

Alex Wiewel 1 vrijwilligersdag 20 mei 2022 Alex Wiewel 2 vrijwilligersdag 20 mei 2022

Axel Wiewel en zijn groep bij de radiotelescoop en bij de ‘adderwal’ op het Dwingelderveld

Gaandeweg de wandeling begon het wat meer te waaien en was er donkere lucht in aantocht. Er werd besloten om de route wat in te korten om hopelijk voor de hevige onweersbuien weer bij camping Torentjeshoek aan te komen. Dit is echter niet helemaal gelukt. Ongeveer halverwege de terugweg barste de hemel open en kon ook het bladerdak van de bosrijke omgeving niet voorkomen dat de poncho’s en regenjassen toch nodig waren.

Het mocht de pret niet drukken. Bij camping Torentjeshoek was het warm en droog en stond de borrel koud. Er werd gezellig nagepraat en we kunnen terugkijken op een geslaagde eerste vrijwilligersdag met een mooie opkomst. Op naar volgend jaar!

Wandelen vrijwilligersdag 20 mei 2022

 


Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.