Verslag vrijwilligersdag 2023

Vrijdag 12 mei was weer de vrijwilligersdag van Recreatieschap Drenthe. Dit jaar vond het plaats bij zorgboerderij-camping-boerderijwinkel De Balloohoeve in Balloo. 

De middag begon met een ontvangst boven de rijhal en werd gevolgd door een lunch. Ook werd er een presentatie gegeven over de bezigheden van het routebureau. 

Vervolgens werd de groep opgesplitst in twee groepen en gaven de eigenaren een rondleiding over het terrein van De Balloohoeve. Tijdens de rondleiding is er verteld over het ontstaan, de ontwikkelingen en de werkzaamheden van het bedrijf. 

Vrijwilligersdag 2023Groep vrijwilligers samen met Recreatieschap Drenthe

Na de rondleiding gingen de twee groepen richting Kampsheide (Drensche Aa-gebied) voor een korte excursie met twee gidsen. Hier werd stilgestaan bij het ontstaan van dit landschap en wat er allemaal te zien is. De groepen kwamen onder andere langs een pingoruĆÆne en tumuli (grafheuvels). Ook spotte een groep een hazelworm die over het pad kronkelde.
In tegenstelling tot vorig jaar bleef het dit jaar gelukkig wel droog tijdens de wandeling.

Na de excursie kwamen de groepen weer samen bij De Balloohoeve voor een hapje en een drankje. Daarnaast was dit ook een goed moment om nog even te kijken in de boerderijwinkel.

Recreatieschap Drenthe is haar vrijwilligers erg dankbaar voor het werk dat zij verzetten. Nogmaals dank!

 

Ontvangst 1Ontvangst door Dick Dijkstra

Rondleiding 1Rondleiding over het terrein: Bij de planten

Rondleiding 2Rondleiding over het terrein: In de kippenschuur

Rondleiding 3Rondleiding over het terrein: Charolais Koeien

Excursie 1Excusie Kampsheide: Tussen oude Jeneverbesstruiken

Excursie 2Excusie Kampsheide: Hazelworm

Excursie 3Excursie Kampsheide: Kijkend richting Assen

Excursie 5Collage excursie

Excursie 4Excursie Kampsheide: Uitleg over de vegetatie

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.