Vernieuwd fietsknooppuntennetwerk officieel geopend

Op vrijdagmiddag 3 juli is het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk officieel geopend. Gedeputeerde Henk Brink, wethouder Nynke Houwing van gemeente Borger-Odoorn en Robert Kleine, wethouder gemeente Emmen en voorzitter Recreatieschap Drenthe fietsten in Exloo van knooppunt naar knooppunt en onthulden een informatiepaneel.

.be" target="_blank" rel="noopener">Korte film van de officiële openingshandeling

 


 Speech bij het bord

 


Gedeputeerde Henk Brink: ”Dit vernieuwde knooppuntennetwerk is niet alleen gebruiksvriendelijk en actueel, maar biedt ook gastvrijheid aan fietsers en de mogelijkheid om fraaie en interessante fietsroutes te maken. De koppeling met onder andere horeca en musea maakt het fietsen nog aantrekkelijker in de fietsprovincie en is een belangrijke impuls voor de vrijetijdseconomie.”

 


 Praten bij het bord klein

Robert Kleine, wethouder gemeente Emmen en voorzitter Recreatieschap Drenthe: “Het mooie van het nieuwe fietsknooppuntennetwerk is dat het ontwikkeld is in samenspraak met de inwoners van Drenthe, ondernemers, Tourist Info kantoren, gemeenten en andere organisaties. Zij hebben Recreatieschap Drenthe voorzien van de mooiste en beste tracés. Zo is het een netwerk geworden van en voor ons allemaal.”

Netwerk
Het fietsknooppuntennetwerk is eigendom van Recreatieschap Drenthe; een samenwerkingsverband van de Drentse gemeenten en Friese gemeente Ooststellingwerf op het gebied van recreatie en toerisme. Het Recreatieschap is de vernieuwing van het fietsknooppuntennetwerk gestart in het najaar van 2018 en heeft dit in het voorjaar van 2020 afgerond. In het nieuwe fietsnetwerk zijn 90 extra knooppunten toegevoegd en vele tracés aangepast. Het fietsnetwerk is uitgebreid naar een lengte van 2.550 km en telt nu 650 knooppunten. Ook zijn alle informatiepanelen vervangen.

Kosten
De kosten voor de vernieuwing van het netwerk en het onderhoud voor de komende 10 jaar bedragen € 1,5 mln. Provincie Drenthe heeft € 500.000 subsidie verleend. De Drentse gemeenten betalen de overige kosten.

Toegankelijk
Het fietsknooppuntennetwerk is vrij toegankelijk en is inmiddels door diverse organisaties op internet geplaatst. Ondernemers kunnen het netwerk gebruiken voor eigen plattegronden, arrangementen en themaroutes. Ook kunnen zij bij Recreatieschap Drenthe posters en op hun locatie gerichte informatiepanelen bestellen.

Route plannen
Kaarten van het fietsknooppuntennetwerk zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info kantoren. Digitaal een route uitstippelen kan ook via https://www.fietsknoop.nl/planner.

Het Dagblad van het Noorden besteedde aandacht aan de opening.

Fietsen door Exloo Speech Publiek

 

  

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.