Update Routebureau

 

 

Nieuwe fietsknooppuntennetwerk is klaar
Afgelopen winter is gestart met de vernieuwing van het fietsknooppuntennetwerk in Drenthe en voor de zomer is dit afgerond. Alleen in Emmen moeten nog een aantal werkzaamheden worden verricht, doordat er daar momenteel een aantal infra-wijzigingen plaatsvindt.

Ondertussen zijn de nieuwe fietsknooppuntenkaarten op de markt gekomen en zijn er steeds meer organisaties die het nieuwe netwerk op hun sites en apps weergeven. Het realiseren van zo’n nieuw netwerk is een enorme puzzel. Hoe maak je de verbindingen met de netwerken van Friesland, Groningen en Overijssel? En hoe plaats je de informatiepanelen dat omwonenden er geen last van hebben? Het nieuwe fietsnetwerk is een visitekaartje voor Drenthe geworden. Onze inwoners en bezoekers genieten er inmiddels volop van.

200525 Fietsknooppuntenkaarten

Uitrol wandelknooppuntennetwerk
De uitrol van het wandelnetwerk in Drenthe verloopt vlot. Er gaat veel tijd in het voorwerk zitten: het samenstellen van de juiste routes, het digitaliseren en het regelen van alle toestemmingen. Kunnen de borden en palen eenmaal geplaatst worden dan is het netwerk in no-time gereed. Het eerste deel van het wandelnetwerk in gemeente Midden-Drenthe is ondertussen klaar, in Coevorden is het plaatsen begonnen van het eerste deel en in Meppel en Noordenveld worden de eerste gesprekken gevoerd. In Borger-Odoorn en De Wolden fase 3 wacht het Routebureau op de laatste toestemmingen waarna het bestek kan worden opgenomen. Dit heeft enige vertraging opgelopen, doordat vanwege de coronamaatregelen de gesprekken met enkele grondeigenaren zijn uitgesteld.

In gemeente Westerveld rond Dwingeloo is een lokale organisatie erg actief met de aanleg van dorpsommetjes. Er is veel overleg geweest met lokale bewoners en grondeigenaren waardoor het draagvlak groot is. Het Routebureau verwacht dit wandelnetwerk snel te kunnen realiseren.

Het Routebureau houdt de vaart erin. Als gemeenten de inwoners alvast warm willen krijgen voor het wandelnetwerk dan helpt het routebureau hier graag bij. De ervaring leert namelijk dat als inwoners al nagedacht hebben over de tracés van een nieuw netwerk, het wandelnetwerk langs de mooiste plekjes komt te lopen.


 

163a7348 drenthe marketing dag 2 higres163a9166 drenthe marketing dag 2 higres

Vrijwillige routecontroleurs aan de slag
Een oproep op de Facebookpagina van het Routebureau leverde in korte tijd 30 nieuwe vrijwillige routecontroleurs op. Deze vrijwilligers zijn ondertussen begonnen met het controleren van de routes en netwerken en het schoonmaken van de borden. De vrijwilligers zijn een echte aanwinst voor het Routebureau. Ze geven meldingen door, lossen problemen op en ze geven het Routebureau waardevolle feedback. De bedoeling is om deze groep in de toekomst uit te breiden.
 

P1010204

Meldpuntroutes.nl
Sinds kort maakt het Routebureau gebruik van een nieuwe meldtool via meldpuntroutes.nl. De meldingen komen binnen met locatie en foto waardoor deze snel en systematisch kunnen worden afgehandeld. De meldtool kan door iedereen worden gebruikt.

Foto lokaal ommetje Berghuizen De Wolden

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.