Oplevering deel wandelknooppuntennetwerk Midden-Drenthe

Met de onthulling van een nieuwe wandelroutepaal zette burgemeester Mieke Damsma maandag 22 juni 2020 luister bij de oplevering van fase 1 van het wandelknooppuntennetwerk Midden-Drenthe. Dit gaat om het gebied Beilen, Westerbork, Witteveen, Orvelte, Mantinge, Wijster, Nieuw Balinge en Elp. Verder zorgt de Stichting Marketing en Promotie voor een wandelkaart met knooppunten in de Inspiratiekrant die in juli 2020 uitkomt.
 

Onthulling fase 1 wandelnetwerk Midden Drenthe 22 juni 2020 3

In fases ontwikkelt en realiseert Recreatieschap Drenthe het wandelknooppuntennetwerk voor de Drentse gemeenten en Ooststellingwerf. Om te komen van plan tot uitvoering is een intensief proces nodig dat Recreatieschap Drenthe samen met inwoners en grondeigenaren opstart. Dit proces duurt gemiddeld minimaal 2,5 jaar. In het najaar van 2019 is de aanleg van fase 1 van het wandelknooppuntennetwerk in Midden-Drenthe gestart: het plaatsen van de paaltjes. Hieraan is een periode vooraf gegaan om de tracés uit te zetten, ook met inbreng van lokale vrijwilligers en overleg met grondeigenaren. De tracés kunnen al worden geraadpleegd op www.wandelnet.nl. Fase 2 beslaat het overige gebied van Midden-Drenthe. Hier moet het wandelknooppuntennetwerk nog worden ontwikkeld.

Het Dagblad van het Noorden besteedde aandacht aan de onthulling en RTV Drenthe interviewde Ingeborg de Groot, beleidsadviseur bij Recreatieschap Drenthe.

Onthulling fase 1 wandelnetwerk Midden Drenthe 22 juni 2020 2 Onthulling fase 1 wandelnetwerk Midden Drenthe 22 juni 2020 4 Onthulling fase 1 wandelnetwerk Midden Drenthe 22 juni 2020 8

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.