Natuurbrandrisico in Drenthe weer terug op het normale niveau

Het risico op een natuurbrand is in Drenthe weer op het normale niveau en daarom is per vrijdag 21 augustus 2020 ‘fase 1’ weer van kracht.

Sinds 8 augustus zat Drenthe in ‘fase 2’, waarbij een extra beroep werd gedaan op het publiek om voorzichtig en alert te zijn in de natuur. Er kunnen ook in ‘fase 1’ nog steeds natuurbranden ontstaan, maar zowel de kans dat een natuurbrand ontstaat als de kans dat een natuurbrand snel uit de hand loopt, zijn afgenomen. Dat komt door de combinatie van een lagere buitentemperatuur en de gevallen neerslag.

Uiteraard is het altijd goed om alert te blijven en direct 1-1-2 te bellen als u toch een natuurbrand ontdekt. Het meest actuele natuurbrandrisico is op elk moment te vinden via www.natuurbrandrisico.nl.

POSTER DROOGTE NL

 

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.