Hybride bebording in grensgebied Drenthe-Overijsel-Friesland

In Drenthe en Friesland maken we gebruik van wandelknooppunten, maar Overijsel gebruikt keuzepunten. Hoe kunnen deze twee systemen in elkaar overlopen?

Afgelopen maandagmiddag was er een bijeenkomst over hybride bebording in de grenssteek van Drenthe-Overijsel-Friesland. Doordat er met twee verschillende systemen gewerkt wordt, kan er veel verwarring ontstaan zodra de wandelaar de grens oversteekt. Samen met een aantal routebureaus uit Overijsel en Friesland en een aantal padcoördinatoren is er maandagmiddag gekeken naar een mogelijke oplossing.

Hybride bebording 1

In Drenthe en Friesland kan men van knooppunt naar knooppunt wandelen. Maar zodra de wandelaar de grens oversteekt naar Overijsel verandert het systeem. Daar werken ze namelijk met keuzepunten en kleurenroutes. Men start bij een opstappunt en kiest een kleur om te wandelen, onderweg komt de wandelaar keuzepunten tegen waar hij een andere kleur kan gaan volgen om de wandeling langer te maken. 

De gepresenteerde oplossing voor het grensgebied Drenthe-Overijsel volgt nog.

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.