Historische namen Holtingerveld

Hist.namen Holtveld

Elf fiets- en zandpaden in het Holtingerveld hebben sinds 13 september een naam. De namen verwijzen allemaal naar de rijke historie van het gebied dat gevormd is door de ijstijd en de Tweede Wereldoorlog. Fietsers en wandelaars kunnen zich nu beter oriënteren. ‘Met het plaatsen van de borden is het verleden nu nog meer zichtbaar in het Holtingerveld en het draagt ook bij aan de veiligheid’, aldus wethouder Henk Doeven.

Realisatie

Er waren in het gebied twee paden die al een naam hadden: de Hunebeddenweg en Studentenkampweg. Daar zijn 13 september het G.H. Voermanpad, Hooiweg, Westerzandpad, Rolbaan, Startbaan, Moerpad, Holtingerveldpad, Platteweg, Lupinenweg en Wittelterveldpad bijgekomen.

Initiatief

Het initiatief om de fiets- en zandpaden in het Holtingerveld een naam te geven komt van de Historische Vereniging Havelte e.o. In samenwerking met de gemeente Westerveld en alle terreineigenaren is het project gerealiseerd. De realisatie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het stimuleringsfonds recreatie en toerisme van het Recreatieschap Drenthe.

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.