Even voorstellen

Iwan de Vries

Iwan de Vries is op 1 februari in dienst getreden bij Recreatieschap Drenthe als projectleider routenetwerken.

Achtergrond

Iwan heeft een Master in de ICT en gewerkt als analist en programmeur. Na een studie milieukunde is hij als aquatisch ecoloog aan de slag gegaan bij het waterschap Velt en Vecht (nu Vechtstromen). Bij het waterschap heeft hij heel veel gewerkt aan zaken als rivierherstel, onderhoud en vismigratie. Ook had hij daar de portefeuille hengelsport onder zijn hoede. Later kwamen daar alle vormen van recreatie bij waar een waterschap mee te maken heeft. Op deze wijze is hij contact gekomen met de wereld van de recreatie.

Dwingeler ommetjes

In zijn vrije tijd is hij geïnteresseerd geraakt in het landschap en de beleefbaarheid daarvan en dan met name rond Dwingeloo waar hij woont. Op sommige plekken ervaart hij het landschap weinig aantrekkelijk en biedt het steeds minder ruimte aan planten, vogels, wild en recreanten. De zandpaden en singels tussen de velden zijn verdwenen; het gevolg is dat wandelaars rond de woonkern nu uit armoede over de asfaltwegen moeten lopen met uit veiligheidsoverwegingen een lampje om hun arm. Dat raakte hem en daarom is hij zich sterk gaan maken om dat landschap weer aantrekkelijk te maken voor planten en dieren, maar ook om er weer mooie en veilige wandelingen te kunnen maken. Zo kwam het dat hij voorzitter werd van stichting Dwingeler ommetjes.

Eerste werkdag Iwan 3

Recreatieschap

Vanuit zijn rol als voorzitter van Dwingeler ommetjes, is hij in contact gekomen met en enthousiast geworden over Recreatieschap Drenthe. Vooralsnog zal hij 3 dagen per week (maandag t/m woensdag) bij het Recreatieschap aan de slag gaan. Iwan heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.